Erogén zónákkal a nagyobb orgazmusért

A szexuális érzékenység, a befogadókészség, a test reakció mind megismerhetők az erogén zónák felfedezésével. Az elsődleges és másodlagos erogén zónák stimulálásával fokozható a gerjedelem, például a boka és a könyök is ilyen területek.

Erogén zónák izgatása
Erogén zónák izgatása

A női és férfi test egésze tele van olyan területekkel, amik szexuális gerjedelmet válthatnak ki. A rendszer okosan ki van találva, az elsődleges és másodlagos erogén zónák izgatásával a test felkészül a szexre. Erotikus novellák sorai mind-mind részletezik, hogyan ér egymáshoz a nő és a férfi, hosszú oldalak szólnak az előjátékról. Az erogén zónák ingerlésével szexuális gerjedelem idézhető elő, ilyen a haj, a nyak, a könyök, de például a boka is. Hogy ki mire gerjed, egyéne válogatja.

Az érintésekre adott ingerek az agyban végződnek, ami aztán továbbítja a választ a test megfelelő szerveinek, és a szexhez szükséges hormonok, nedvek beindulnak. Az erogén zónák megfelelő stimulálásához a fantáziának is van köze, a tantra hívei szerint akkor teljesedhet ki a szexben a férfi és a nő, ha megfelelően egymásra vannak gerjedve. A szexuális érzékenység feltérképezésével a test minden pontján hasznos tudásra tehet szert, és behatolás közben a szabadon lévő kezeivel, csókokkal ingerelheti tovább az erogén zónákat. Ehhez fontosak a szexchatek, a pikáns üzenetek, az erotikus beszélgetések is az érintések mellett.

Közös erogén zóna a nyak, a gerinc felső része, és a fenék is

Az erogén zónák két részre oszthatók, vannak az elsődleges (száj, mellek, pénisz, ánusz, prosztata, gát, klitorisz, G-pont) és a másodlagos erogén zónák (a bőr felülete, a haj, a nyak, a hát, a hónalj és a test oldalsó része a hónaljtól a csípőig, lábak).

A megfelelő izgatással az egész test annyira érzékennyé válhat az érintésekre, mint amennyire érzékeny a makk vagy a csikló – feltéve, ha megvan ehhez a befogadókészség. Ez pedig már a csókolózásnál eldőlhet, az ajkakban található idegvégződés, a nyelvek játéka illetve a nyál szaga együttesen megmutatják, mekkora a gerjedelem, egyáltalán van-e. A csók közbeni érintések, például a haj simogatása, a fül nyaldosása, a fülcimpa simogatása, az arc összeérintése mind-mind izgatóan hatnak nőre és férfira egyaránt.

A megfelelő stimuláláshoz fontos tudni, hogy a férfi és a nő izgalmi görbéje teljesen eltérő, hogy a nők izgatásánál az érzék-érzés világa a fontos. A test legérzékenyebb pontjainak – mint vagina, szeméremdomb, csikló, mellbimbó – izgatása mellett fokozható az izgalom, a cél, hogy minél intenzívebb legyen.

Ehhez azonban az elsődleges és másodlagos erogén zónák ismerete elengedhetetlen.

A cikk forrása ès folytatása: Velvet

 

Tőle:
Date: március 17, 2013

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük