Tíz tudományos tény a maszturbálásról

A tudományt sem kerüli el az önkielégítés témája, a tudósok tíz olyan okot is tudnak arra, miért kell és fontos folyamatosan maszturbálni. A szexuálpszichológus, Dr. Justin Lehmiller összeszedte a legfontosabb kutatásokat a témában.

 • A maszturbálás hatására több tesztoszteron szabadul fel a szervezetben, a nőknél ez hatással van a vágyra, a férfiaknál a tesztoszteron szintje nem függ össze a maszturbálással. A maszturbáció hatása eszerint eltérő a nőknél és a férfiaknál.

  maszturbáció
  Tények a maszturbálásról – Illusztráció: Maszturbalas.hu
 • Minden korosztály maszturbál. A fiatalabbak nagy valószínűséggel többször csinálják, mint az idősebbek. Az életkorral a szexuális szokások is változnak, legalábbis napjainkban például az 55 éves férfiak közt is akad, aki szereti az análszexet.
 • Bármilyen szexuális orientációja is legyen valakinek, maszturbálni akkor is fog. Az aszexuálisok egy része is teszi. Az aszexuálisok a kutatások szerint fantáziálgatás nélkül csinálják.
 • A vibrátorok az ötödik leggyakrabban használt háztartási elektronikai eszközök, a felmérések szerint ráadásul sokkal tovább tartanak, mint a porszívók vagy a tévék. Ez nagyjából azt jelenti, hogy hamarabb cseréljük le a pirítót, mint a vibrátort.
 • A vibrátorokat nemcsak nők használják, egy kutatás szerint a férfiak 16,6%-a tarthat otthon vibrátort. Ez az amerikai kutatás arra is rámutat, hogy ezek a férfiak kielégítőbb szexuális életet élnek, mint társaik.
 • A csikló stimulálásával éri el a legtöbb nő az orgazmust maszturbálás közben.
 • Bár sokan írtak már arról, hogy lehet összefüggés a pornónézési szokások és a merevedési zavar közt, egy kutatás szerint ez nem bizonyított – még.

A cikk forrása és folytatása: Velvet.

 

Tőle:
Date: május 14, 2016

18 hozzászólás ehhez: “Tíz tudományos tény a maszturbálásról

 1. Nagyon jó. Lehet egy kicsit nyitottabbnak lenni. Nem szabad görcsölni, szeretni kell önmagadat, párodat hogy szolgálni tudj felé. Légy gondoskodó a szexben. Én rajta vagyok hogy a szerelmeskedésben a Nő-nek kell örömet tenni és tovább-tovább tündériek benne. Nagyon szeretem őket! KÖSZÖNÖM:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük