A férfiak gyenge pontja

Az örömteli szexualitás az egyik legfőbb boldogságforrás az életünkben, amit leginkább akkor élvezhetünk felhőtlenül, ha nem kapcsolódnak hozzá negatív érzelmek, illetve túlzott elvárások magunkkal vagy a partnerünkkel szemben. Mai, teljesítményorientált világunkban ez csak keveseknél valósul meg, hiszen a férfiak rettegnek a merevedési problémáktól, a babára vágyó nők szoronganak, hogy nem sikerül megfoganniuk, miközben mindketten még az orgazmusra is “hajtanak”.

Milyen megnyilvánulások hagyhatnak mély nyomot egy férfi szexuális önértékelésében?

Akár gyerekként, akár felnőttként kap negatív visszajelzést például a hímvessző, vagy a herezacskó méreteiről, az komoly gátlásokat építhet ki benne. De az sem szerencsés, ha valakit túldicsérnek azért, mert nagy a pénisze, hiszen az ágyban nyújtott teljesítmény nincs arányban a testi adottságokkal, nem elég tehát kizárólag erre építeni. Azoknak a férfiaknak, akiknek korábban azt mondták, hogy túl kicsi a nemi szervük, az egyik legjobb terápia az, ha összetalálkoznak egy jó orgazmuskészségű nővel, aki ráébresztheti őket arra, hogy az odaadás, a figyelmesség és az egymásra hangolódás sokkal fontosabb a pénisz centimétereinél.

Az örömteli szexualitáshoz tehát a férfiak esetében is alapvető, hogy a nemi szervüket elfogadják olyannak, amilyen. Ezenkívül sokat nyom a latban, hogy kellő ügyességre és fortélyra tegyenek szert, amihez elengedhetetlen, hogy jól ismerjék nemcsak a saját, hanem a nők testének működését is.

Elégedett vagy a péniszed méretével?

Eredmények

Betöltés ... Betöltés ...
Méregetés
Méregetés

Az a férfi, aki pozitív élményeket gyűjtött az első szexuális élménye kapcsán, feltehetően elégedetten tekint magára és a teljesítményére, míg az, aki kudarcként élte meg a szüzessége elvesztését, nagy valószínűséggel minden aktus előtt átél egy negatív folyamatokat beindító izgatottságot. Ezek a férfiak nemcsak azért izgulnak, hogy sikerül-e örömöt szerezni a partnerüknek, hanem azért is, mert tartanak attól, hogy férfiasságuk cserbenhagyja őket. A szeretkezések alkalmával mindenkiben nő az idegrendszer feszültsége
– szerencsés esetben ehhez nem kapcsolódik sem félelem, sem szorongás -, különben a szexuális szervek a kellemes izgalommal ellentétes információt kapnak, és ez bizony kudarchoz vezethet. A magabiztos férfiak számára teljesen természetes, hogy létrejön és fenn is marad a hüvelyi behatoláshoz kellően erős erekció, illetve hogy a magömlést orgazmus is kíséri.

Most is igaz, hogy gyakorlat teszi a mestert?

Minden férfi számára kiváló házi feladat, hogy úgy maszturbáljon, mely szerint legalább négyszer jusson el úgy a kielégülés közelébe, hogy a magömlés nem következik be. Ez kiváló eszköz arra, hogy szexuális önismeretre tegyen szert, és jelentősen csökkentse a kockázatát annak, hogy kudarcot valljon, amikor majd összebújik a barátnőjével. A szexuális önismeret szerencsére bármely életkorban megszerezhető, így ebből a gyakorlatból nemcsak a tizenévesek profitálhatnak, hanem akár a középkorú férfiak is.

Meg szoktad szakítani a maszturbációt közvetlenül az orgazmusod előtt?

Eredmények

Betöltés ... Betöltés ...

Bár ennek megítélése szubjektív, mégis igaz, hogy nagyon sok férfi küzd korai magömléssel. Bizonyos esetekben, amikor például csak kevés ideje van a párnak a szerelmeskedésre, kifejezetten jó, ha a férfi gyorsan a csúcsra ér, de a meghitt szerelmeskedések alkalmával ez nem előnyös, hiszen ha nem tud hosszan együtt játszani a partnerével, a nő kielégülése többnyire elmarad. Ideális az az állapot, amikor a férfi így úgy is képes átélni a gyönyört, és az együttlétek alkalmával maga döntheti el, hogy milyen módon szeretne kielégülni.

Tippek férfiaknak

A hímvesszőt balra és jobbra mozgató izmok állapotát egyszerűen fölmérhetik a férfiak: elég, ha tükör előtt állva megfigyelik, hogy péniszük merev állapotban mennyire közelít a hasfalhoz – ha nem áll közel hozzá, az azt jelzi, hogy az izom már veszített az erejéből.

Amikor pisilés során az utolsó cseppek nem ürülnek ki könnyen a húgycsőből, az azt jelzi, hogy a péniszt körülölelő izomkarika már veszített a rugalmasságából.

A hímvessző barlangos testét beburkoló izompólya pumpálása segít abban, hogy a félig erektált pénisz pillanatok alatt megkeményedjen, ezért ennek rendszeres edzése is fontos.

A végbél záróizmainak tornáztatásával megelőzhető és csökkenthető az aranyér. Akinél már kialakult ez a probléma, annak érdemes odafigyelnie a pénisz működésére, mert ilyen esetekben a gáti szövetrendszer olyan terhelést kap, ami alkalmazkodási folyamatra bírja az ereket, és ez előbb-utóbb a hímvesszőre is kiterjedhet.

Nagyon fontos, hogy mindennapos tevékenységeik során a férfiak is tudatosan védjék az alhasi szerveiket: törekedjenek a könnyű vizelet- és székletürítésre, kerüljék a függőleges testhelyzetben végzett, erős préseléssel járó mozgásokat (például az edzőteremben). Ezzel nemcsak az aranyér kialakulásának esélyét szorítják vissza, hanem védik a here környéki ereket is.

A nyugati orvoslás igazolta, hogy a tesztoszteron nevű nemi hormont a herék termelik, a taoisták pedig úgy vélik, hogy a heremasszázzsal az ember fokozhatja nemihormon-termelését, így a férfiak termékenységének és szexuális teljesítményének fokozására kiváló módszer a heremasszázs is. Érdemes hetente többször is gyakorolni!

Az élvezetesebb szexuális együttlét és a férfiúi magabiztosság mellett miért fontos mindez?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy minél hosszabban elhúzza egy férfi az erekcióját, annál egészségesebb a prosztatája rugalmasabbak a hímvessző barlangos testének erei, és több tesztoszteron termelődik a szervezetében.

Ezt azonban egyedül tudja a legjobban begyakorolni, amikor ugyanis a partnerével van együtt, sokkal több idegi folyamat megy végbe.

Éppen ezért lenne fontos, hogy az erősebbik nem tagjai is fordítsanak időt a saját testük és a női test megismerésére. Az a férfi, aki örömhöz tudja juttatni a nőt, sokkal inkább átadja magát a szerelmeskedésnek, elengedettebben és nyugodtabban megy bele az intim együtt-létekbe.

Milyen hosszú távú következményei vannak annak, ha ez valamiért mégsem valósul meg?

Ilyen esetekben egyre csak gyűlnek a kudarcélmények, a férfi egyre bizonytalanabbá válik a saját szerepkörében, ami miatt előfordulhat korai magömlés, a későbbiekben erekciós zavar alakulhat ki, de a férfi önértékelését jelképező szerv, a prosztata gyulladása is gyakori. Ezt követően fájdalom társulhat a magömléshez, amiből az következhet, hogy nem ‘ érez kedvet a szexhez. Ha az együttlétek már nem szereznek örömöt, egyik fél sem fogja kívánni az összebújást, pedig az fontos építőköve a boldog párkapcsolatnak.

Az intimtorna hogyan segítheti hozzá a férfiakat az örömteli szexualitáshoz?

A legtöbb férfi élvezi a szexualitást, és büszke a képességeire, egészen addig, amíg testi funkciói maradéktalanul működnek. Mivel a férfiaknak is vannak altesti izmaik, őket is ugyanúgy fenyegeti az izomgyengülés kialakulása, és az ő esetükben is igaz, hogy ha tudatosan odafigyelnek magukra, számtalan egészségi problémát megelőzhetnek. Ez szerencsére nem azt jelenti, hogy azoknál, akik nem végzik a gyakorlatokat, különféle panaszok fognak kialakulni, az azonban biztos, hogy ennek esélyét jelentősen visszaszoríthatják intimtornával. Ha a férfiak is karban tartják altesti izmaikat, bőséges tápanyaggal látják el az érintett területet, és az ott található kötőszövetrendszerből kiürítik a salakanyagokat, csökkentve ezzel a gyulladáshajlamot.

A férfiaknak kidolgozott tréning gyakorlásával javul a prosztata, a here, az emésztő és kiválasztó szervrendszer működése, és ezzel együtt természetesen fokozódik a szexuális szervek aktivitása is.

 

Tőle:
Dátum: február 8, 2013

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − 5 =