10 tipp a biztonságosabb szexért

Két ember között sajnos nem létezhet garantáltan biztonságos szex, de biztonságosabb viszont igen, ha elég figyelmesen követed a szakemberek által kifejlesztett irányelveket.

Tanulj meg nemet mondani!

Még soha senki nem halt bele a szexuális frusztráltságba. Sajnos, ugyanez már nem mondható el a szexuális úton terjedő betegségekről!

Nem kell rögtön az első kínálkozó alkalommal beadnod a derekad, csak mert már egy jó ideje nem szexeltél. Minél kevesebbet tudsz a másikról, annál nagyobb az esélye, hogy megfertőzhet valamilyen betegséggel. Tanulj meg hát nemet mondani!

Természetesen megpróbálhatod magad mindenféle eszközökkel megvédeni a fertőzéstől, de jobb ha tudod: egyik sem jelent 100%-os biztonságot! Ne feledd, az életedről van szó, tehát megéri óvatosnak lenni, nem igaz?

Redukáld szexpartnereid számát!

Minél több partnerrel volt szexuális viszonya a partnerednek, annál nagyobb veszélyt jelenthet számodra!

Jobb ha tudod, hogy amikor lefekszel valakivel, nem csak azzal az adott emberrel bújsz ágyba. A paplan alatt ott rejtőzik összes előző partnere, és azok partnerei is. Nyilván nem fogod őket látni, de abban biztos lehetsz, hogy ha az előző partnerek vírusokat hagytak abban a szép, meleg meztelen és kívánatos testben, ami most melletted fekszik és azok alig várják, hogy a te testedet is megtámadhassák.

A vírusok számára te sem vagy más, csak egy hordozó – egy tökéletes hely a szaporodásra és sokszorozódásra. Amikor a vírus téged is megtámad, csak azzal nyugtathatod magad, hogy neki sajnos nem olyan fejlett a lelkiismerete, mint reprodukciós képessége. Ez pedig igen kevés – sajnos.

Ne csak az ösztöneidre hagyatkozz!

Vannak emberek, akiknek az arcukra van írva őszinteségük. Tudod, hogy ha kölcsönadod nekik az autódat, akkor pontosan akkorra visszahozzák, amikorra ígérték. De mi van, ha személyiségük kettős, és a rosszabbik felük ellopja az autódat? Megjártad. Ennyi.

Ha nemi betegségekről van szó, az a probléma az ösztönökre hagyatkozással, hogy sok ember azt hiszi, teljesen fertőzésmentes, pedig valójában nem az. Vannak olyan betegségek, amelyek úgy támadják meg a hordozó testét, hogy nem okoznak semmiféle tünetet. Tehát amikor valaki ilyen állítja, hogy nem beteg, őszintének tűnhet, mert bizonyos szempontból az is. A csalhatatlan ösztöneid azonban nehézséggel találhatják magukat szemben, ugyanis az ilyen őszinteség egy fabatkát sem ér. A szexpartnerednek van egy sötét oldala, amiről ő maga sem tud és őszintén hiszi, hogy nem jelent rád veszélyt, miközben valójában sajnos megfertőzhet téged!

A szexuális úton terjedő betegségektől jobb félni, mint megijedni. Ahelyett, hogy csak a megérzéseidre támaszkodnál, törekedj inkább a biztonságra. Hosszú távon nem fogod megbánni!

NE tompítsd az érzékeidet, ha idegennel vagy!

Ne tompítsd az érzékeidet, kontrolláld magad!
Ne tompítsd az érzékeidet!

Sokszor tanácsolják pároknak, hogy szeretkezés előtt nyugodtan igyanak meg egy pár pohár bort, mert segíthet az ellazulásban, és élvezetesebbé teheti a szexet. De ezt csak olyanoknak ajánlatos, akik jól ismerik párjukat! Adódhatnak olyan helyzetek, amikor egyenesen veszélyes lehet, ha alkohollal, vagy drogokkal tompítod az érzékeidet.

Sokan azért jutnak el odáig, hogy lefeküdjenek valakivel, mert nincsenek teljesen maguknál, pedig józanul sosem mentek volna bele az adott körülmények mellett. Ha a helyi kocsmában szórakozol a barátaid társaságában, és egy kicsit több sört innál a kelleténél, kicsi az esély rá, hogy a szituáció szexuálissá váljon. Ám ha egy olyan házibuliba hívnak, ahol sem a házigazdát, sem a vendégek nagy részét nem ismered, és ott öntesz fel a garatra, könnyen megbánhatod a következményeket…

Ha biztonságosabb szexet akarsz, felelősen kell viselkedned. És a felelősségteljes viselkedéshez szükséged van minden képességedre – legalábbis a többségükre. Tehát, ha a helyzet kicsúszni látszik a kezeid közül, rendelj inkább egy üdítőt, vagy egy alkoholmentes sört, ha nem szeretnéd, hogy mások észrevegyék, hogy te józan akarsz maradni.

Már jó előre hozd fel a biztonságosabb szex témáját!

Ha egy ideje már együtt jársz valakivel, és kapcsolatotok kezd komolyra fordulni, ne halogasd a biztonságos szexszel kapcsolatos beszélgetést! Minél közelebb vagy ahhoz, hogy lefeküdj pároddal, annál nehezebben tudsz ellenállni. Ha már teljesen levetkőztél, elkéstél azzal, hogy a biztonságosabb szexre is gondolj. Ezért jóval azelőtt beszélned kell pároddal a biztonságosabb szexről, hogy idáig jutnátok. És ha azt szeretnéd, hogy potenciális partnered teszteltesse magát AIDS-re is, akár több hónap várakozási idővel is számolhatsz, mielőtt lefeküdhetsz vele. Tehát minél előbb hozod fel a témát!

Használj óvszert!

A biztonságos szex érdekében mindig használj gumit!
Mindig használj óvszert!

Az óvszer sem védhet meg 100%-ban a szexuális úton terjedő betegségektől. Ha nem megfelelően használod, könnyen kilyukadhat, és olykor még ki is szakad. Ráadásul vannak vírusok, mint például a hepatitisz B, melyek képesek áthatolni a latexen is.

Nem lehet elfogadható kifogásod arra, miért ne használj óvszert. A férfiak ugyanúgy képesek elélvezni óvszerrel, mint anélkül. Persze lehet, hogy jobban szeretik a szexet nélküle, de lássuk be, jobb gumival szeretkezni, mint egyáltalán nem szexelni. Ha biztonságosabb szexre vágysz, egyetlen alkalommal sem tehetsz kivételt.

Ahhoz, hogy használhasd, lennie kell nálad óvszernek. Bár sok férfi tart magánál gumit “vész esetére”, nem szabad elfelejteni, hogy a hő és az idő bizony károsíthatják, ezért érdemes mindig “frisset” használni. Manapság azonban már nem csak a férfiak számára ajánlott, hogy hordjanak maguknál óvszert. Szexuálisan aktív nőként neked is bármikor képesnek kell lenned rá, hogy megvédd magad, és nemeseik a terhességtől, hanem a szexuális úton terjedő betegségektől is.

Buli után hazaviszel valakit. Használsz óvszert?

Eredmények

Betöltés ... Betöltés ...

Ismerd meg, mielőtt ágyba bújsz vele!

Vannak, akik már-már paranoiássá válnak a biztonságosabb szex érdekében, de nem szabad hibáztatni őket a túlzott óvatosságukért. Ezzel ellentétben, mások viszont félvállról veszik a dolgot. Ha olyan helyzetben vannak, és a csillagok is szépen ragyognak fent az égen, a kémiai vonzalom is nagyon erős, és nincs kéznél óvszer, nos, előfordulhat, hogy nem képesek ellenállni a kísértésnek. Nincs értelme hibáztatni őket. Lássuk be, a szex az emberi természet része. Senki sem tökéletes, és időnként mindenki elcsábul -legyen szó egy holdfényes éjszakáról vagy egy doboz fagyiról.

Ha biztonságosabb szexre vágysz, nem érdemes addig lefeküdnöd se kivel, amíg alaposan meg nem ismered. Ha már egy ideje együtt jártok és sokat beszélgettetek az életről és a szerelemről, és nagyjából megismerted párod szexuális előéletét is, és ezek után még mindig úgy érzed vele biztonságos lenne lefeküdni (persze csak óvszerrel), akkor érdemes belevágni.

Szomorú, de sajnos sok hazug ember van, aki naponta fertőz meg embereket szörnyű betegségekkel. Az életben  semmire sincs garancia, és naponta kell döntéseket hozni olyan kérdésekben, mely végső kimenetelét nem tudhatod előre. De azt sem hagyhatod, hogy az ismeretlen teljesen megbénítson. Olykor kockázatot is kell vállalnod. Viszont minél óvatosabb vagy, annál valószínűbb a siker is!

Kerüld a veszélyes viselkedést!

Kerüld a veszélyes viselkedést, ne legyél megfontolatlan!
Kerüld a veszélyes viselkedést!

A HIV vírus sokkal könnyebben terjed anális szex által, mint a szex bármilyen más formájánál. A védekezés nélküli orális szex sem számít biztonságosabb szexnek. Nagyon veszélyes, ha valaki olyannal szexelsz, akivel egy bárban vagy fürdőben találkoztál. A szexklubok sem tartoznak a veszélytelen helyek közé, és a párcsere sem tesz túl jót az egészségednek. Közös tűhasználattal pedig egyenesen kéred, hogy támadjon meg a HIV, ami pedig az AIDS betegséget okozza.

Az emberek többsége általában még gondolni sem mer ilyen dolgokra, de vannak olyanok is, akik kifejezetten szeretik a veszélyt. Kihívják maguk ellen a sorsot, és sajnos legtöbb esetben elveszítik a játszmát.

Lehet, hogy miközben valami kockázatos dolgot művelsz, az adott pillanatban érdekes izgalom tölt el. Mikor viszont a kórházban kötsz ki, hidd el, az akkor érzett izgalom nem boldog emlékként, hanem szörnyű rémálomként fog megjelenni, amit kénytelen leszel újra és újra átélni, amíg csak életben vagy.

Ha nem bírod visszafogni magad, és mindenképp szeretnél meleg bárokba vagy fürdőkbe járni, ne csinálj hülyeséget, inkább maszturbálj arra, amit a többiek művelnek.

Ha a szexklubban látottak túlságosan beindítanak, ne egyedül menj, hanem vigyél magaddal partnert, nehogy más elcsábítson.

Ne feledd a többi STD-t sem!

Bár legtöbbször az AIDS került a címlapokra, nem ez az egyetlen szexuális úton terjedő betegség. A többi STD (Angol rövidítés, jelentése: szexuális úton terjedő betegség) is már több száz éve jelen van. Vannak, akik szerint a szifiliszt Kolumbusz hozta magával Spanyolországba az Újvilágból. Akárhogy is terjedt szét a világban, a szifilisz sokáig sújtotta az emberiséget járványával, és sok ember halálát okozta, mielőtt az orvostudomány megtalálta volna rá a gyógymódot.

A szifilisz és a gonorrhea egyes formái ellenállóvá váltak a normál típusú és dózisú antibiotikumokkal szemben, ami azt jelenti, hogy nem lehet tőlük egykönnyen megszabadulni. A hepatitisz B sokkal fertőzőbb, mint bármelyik STD. Szerencsére erre azonban ma már létezik védőoltás. Nincs azonban sem oltás, sem pedig gyógymód a herpeszre, és a herpesszel fertőzött fél partnere általában végül szintén elkapja a betegséget. Egyes STD-k pedig, mint például a chlamydia, világszerte fertőznek. És most, hogy felfedezték a kapcsolatot a HPV és a méhnyakrák között, a nőknek jól az eszükbe kell vésniük, hogy ha egy fertőzésveszélyes partnerrel bújnak ágyba, azzal növelik az esélyüket a rák kialakulására.

Számtalan más mód is létezik!

Ha csak azért fekszel le mással, hogy teherbe eshess, akkor szinte tényleg nincs más megoldás, csak a közösülés. Ha viszont élvezetre, és nem terhességre vágysz, számtalan más mód is létezik arra, hogy a közösüléssel együtt járó kockázatok vállalása nélkül juss szexuális kielégüléshez.

Biztonságos szex
Biztonságos szex – Önkielégítés

A közösülés attól veszélyes, hogy közben keveredhetnek a partnerek testnedvei, melyben sokféle vírus élhet. Az orgazmushoz azonban nincs szükség a testnedvek cseréjére, tehát partnereddel öltözhetnétek akár tetőtől talpig gumiruhába, hogy egy csepp izzadságotok se keveredhessen össze, és még úgy is el tudnátok egymást juttatni a csúcsra.

Az ujjak és a kezek is nagyszerű örömszerző eszközök lehetnek. Az orális szex nem tartozik a szex biztonságosabb formái közé, hiszen akkor is keverednek a felek testnedvei. És ha igazán kreatív akarsz lenni, használhatod a nagylábujjadat is. A férfi úgy is elélvezhet, hogy péniszét a nő mellei között húzogatja, a vibrátor pedig csodás orgazmusokhoz juttathat minden nőt anélkül, hogy képbe kerülne bármilyen testfolyadék.

Ha úgy érzed, mindenképp szükséged van némi szexuális feszültségoldásra, de nem ismered partneredet eléggé, ne vesd él a kielégülés közösülésen kívül létező egyéb módjait. Úgy is elélvezhetsz, hogy később nem fogod megbánni, amit tettél!

 

Milyen segédeszközt használsz a maszturbáláshoz? (Csak lányok)

Eredmények

Betöltés ... Betöltés ...

 

Tőle:
Dátum: október 25, 2012

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + tizenhárom =