Az óvszerhasználat tudománya

kondom
Gumi óvszer

Az óvszerekkel kapcsolatos jó hír, hogy a legtöbb férfi által panaszolt érzékenység-csökkenés megkönnyíti a magömlés-szabályozást, A rossz hír, hogy tényleg csökkentik a férfi péniszének érzékenységét. Néhány férfi óvszert húzva nehezebben képes megtartani az erekciót. Ha nálad is ez a helyzet, akkor az óvszer felhúzása közben se hagyjátok abba a hímvessző ingerlését. Az óvszer felhúzása előtt a hímvesszőre kent némi síkosító is fokozhatja az érzékenységet, anélkül, hogy emiatt lecsúszna a gumi. Az alábbiakban néhány jó tanács található az óvszerhasználathoz.

1.    Anális, vagy vaginális közösülés előtt mindig húzzunk óvszert. Ha lehet, spermiciddel kezelt óvszert használjunk, ami tartalmaz nonoxynol-9 hatóanyagot is (utóbbi hatásos fertőtlenítő a különféle nemi úton terjedő betegségek, köztük a HÍV ellen. Ha használatára vörheny alakul ki a hüvelybemenetnél illetve a hímvesszőn a nonoxynol-9 miatt, használjunk más anyaggal kezelt óvszert, de germicid nélküli óvszer használata esetén még óvatosabban járjunk el.

2.    Orális szex előtt is húzzunk óvszert. Ehhez partnerünk bizonyára előnyben részesíti a „száraz” kondomot, amely nincs az orvosság ízű nonoxynol-9-el nedvesítve.

3.    Hagyjunk 1-2 cm helyet a normál végű óvszerek végén. A végén spermatárolóval ellátott kondomoknál ez nem szükséges. Vigyázzunk, hogy az óvszer teljesen befedje a hímvesszőt, és simítsuk el, hogy kiszorítsuk az esetleges légbuborékokat alóla. Ha hímvesszőnk nincs körülmetélve, az óvszer felvétele előtt húzzuk hátra a bőrt a makkról. Ha az óvszer elkezdene lecsúszni, ujjainkkal a helyén tarthatjuk.

Óvszer a merev péniszen
Óvszer a merev péniszen
Óvszer a merev hímvesszőn ejakuláció után
Óvszer a merev hímvesszőn ejakuláció után

4.    Bőségesen nedvesítsük be az óvszer külső felületét. (Az elégtelen síkosítás az óvszerek szakadásának egyik fő oka.) Kizárólag vizes alapú síkosítót használjunk. Az olajos síkosítók, így a vazelin károsíthatják a latex óvszereket, kesztyűket és pesszáriumokat.

5.    Közösülés után még merev állapotban húzzuk ki a hímvesszőt a hüvelyből, az óvszert fogjuk meg a tövénél, nehogy lecsússzon. Dobjuk ki az óvszert, és – különösen magömlés után – mossuk meg a hímvesszőt, vagy húzzunk fel egy új óvszert, mielőtt folytatjuk az ölelkezést, simogatást.

6.    Egy hímvesszőről a gumi óvszer általában azért csúszik le vagy szakad el, mert nem megfelelően helyezték fel, az aktus „túl” energikus volt, vagy mert az óvszert nem fogták meg visszahúzódáskor. Ha az óvszer elszakad, vagy lecsúszik, de magömlés nem történt, vagy a kondom a tövéhez közel szakadt el, valószínűleg alaptalan az aggodalom.

Vegyük le a sérült óvszert, és húzzunk fel egy épet. Magömlés esetén viszont a biztonságos szex szakértői azt ajánlják, hogy a nő vizeljen, és spermicid habbal vagy zselével kenje be a hüvelyét, ami segít elpusztítani az ondósejteket, vírusokat és baktériumokat. A spermicidet legalább egy órán át a hüvelyben kell tartani. Ha ezek után még mindig aggódsz egy esetleges terhesség miatt, ajánlható még az úgynevezett „esemény utáni” tabletta.

Buli után hazaviszel valakit. Használsz óvszert?

Eredmények

Betöltés ... Betöltés ...
Tőle:
Dátum: június 11, 2012

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + 1 =