Miért maszturbálunk?

Átkozottul valós igazság, hogy a maszturbáció élvezetes, és hogy a legtöbben – ha nem is következetesen -, de a hitünktől, életünk kontextusától és a partner jelenlététől vagy éppen elérhetetlenségétől függően, alkalmanként élünk vele. A valóságban egy ember minél aktívabb szexuálisan, annál valószínűbb, hogy maszturbál – még akkor is, ha éppen van partnere. Kinsey, a világ legismertebb szexszakértője megállapította, hogy azok az emberek, akik életük korai szakaszában maszturbáltak, gyakoribb szexuális életet éltek, mint azok, akik nem, és ezt jóval azután is folytatták, amikor az átlagember már nem szexelt.

Az emberiség bizonyára arra született, hogy maszturbáljon. Láthatunk nagyon fiatal gyerekeket, akik a nemi szervükkel játszanak, és ezt nyilvánvalóan élvezik. Az óvónők pedig következetesen zavarba jönnek, amikor a csoport a szőnyegen ül, és van egy kisfiú, aki boldogan dörzsöli magát, akár a nadrágján keresztül, akár a kezével a rövidnadrágja szárán át, vagy egy kislány, aki a bugyiját dörzsöli, esetleg még alattomosabban; ringatózik fel-le a keresztbe tett lábán, a lábával gyengéd nyomást gyakorolva az ágyékára.

A férfiak természetesen sokkal nagyobb valószínűséggel maszturbálnak, mert naponta legalább négyszer veszik kezükbe a készüléküket – ha másmiatt nem is -, legalább vizelés céljából. És általánosságban elmondható, hogy reggeli erekcióval is meg vannak áldva, emylet egyes férfiak elegendő felhívásnak tekintenek a péniszre irányuló figyelemfelkeltés és a kellemes kielégülés okán. De a férfiak által átélt, maszturbációra sarkalló jelzések hátulütője sokszor a sietség, a titokban cselekvés. Ekkor jellemzően a kézzel való kielégüléshez folyamodnak azért, mert a maszturbációt a társadalom rossz szemmel nézi, továbbá egy nyilvános maszturbációs előadás biztosan erkölcsi, ha nem is jogi felháborodást váltana ki. A kisfiúk pedig rettegésben élnek amiatt, hogy az anyukájuk besétál a hálószobájukba vagy a fürdőszobába, és rajtakapja őket maszturbálás közben, majd emiatt rossznak, csínytevőnek ítéli meg, mi több, jól le is szidja őket.

A nők azonban nem biztos, hogy tudatosan maszturbálnak, egészen addig, amíg nem élnek távol a szüleiktől. Lehet, hogy a gondolat megfordult a fejükben, és néhányszor még gyakorolják is, de ők általában a még jobban félnek a lelepleződéstől, mint a fiúk, és nagyon óvatosak a maszturbációval kapcsolatban, továbbá többször is meggondolják, hogy mikor és hol önkielégítsenek.

Olvashattunk már olyan szexterapeutáról, aki önstimulációt írt fel egy nőnek, akinek nehézséget okozott az orgazmus elérése a partnerével. A nő megoldotta a házi feladatot, és a következő találkozón örömmel számolt be az átütő sikerről. Egyben azt is mondta, hogy egy kérdés foglalkoztatta: „Maszturbáltam-e?”. „Hát…” – mondta a terapeuta – „én ezt inkább „önfeltárásnak” nevezném”. „Hála az égnek!” – mondta a nő – „Attól féltem, hogy maszturbálok!”

Látod, milyen társadalmi megbélyegzéssel jár a maszturbációs gyakorlat? És egy férfihoz képest, akit a teste folyamatosan emlékeztet arra, hogy igenis van pénisze – amely gyakran meg is merevedik -, egy lánynak általában tudatosan figyelmet kell fordítania a nemi szerve simogatására. Az elme hatalmas eszköz, és könnyen képes úgy tenni, mintha a simogatás valójában nem is történne meg. Különösen akkor, ha nincs közvetlen kézzel való érintkezés, és ehelyett a nemi szerveket a legkülönfélébb felületekhez dörzsölik, vagy egy folyó csap alatt okoznak maguknak örömet. Ebben az esetben nem maszturbál a nő, ugye?!

Folyóvizes önkielégítés

Valójában azonban végtelen számú módja van annak, hogy a nők maszturbáljanak; sőt, ha a nők hálószobájában légyként üldögélhetnénk a falon, valószínűleg elképesztően sok és furcsa, egyben csodálatos módját láthatnánk annak, ahogyan a nők maszturbálnak.

A jó hír az, hogy gyakorlatilag szinte minden nő, aki maszturbál, képes ezt orgazmusig eljutni. Susan Quilliam brit szexszakértő szerint ez az arány 95%! Valójában, ha nő vagy, és még nem maszturbáltál, akkor elég valószínű, hogy még sosem volt orgazmusod.

A maszturbáció egy biztos módja (gyakran az egyetlen módja annak), hogy felfedezd, mi indít be szexuálisan, és hogy megtaláld azt a garantált technikát, amely szinte mindig a csúcsra juttat.

Végül is kevesen vagyunk olyan szerencsések, hogy szexuális életünket egy olyan szeretővel kezdjük, aki olyan türelmes és képzett ahhoz, hogy mindent meg tud tanítani nekünk, amit a saját testünkről tudnunk kell.

Ez egy elég nyilvánvaló kérdésnek tűnhet, de miért maszturbálunk?

Nos, először is azért, mert erre programoztak minket; a nemi szerveinket arra tervezték, hogy örömszerzés céljából stimuláljuk őket. Ha nem így lenne, Isten miért teremtett volna minket az egyetlen olyan élőlényeknek, akik élvezik a szexet, és nem csak a nemzésért teszik azt?

Vagy ahogy az egyik bohóc okosan fogalmazott: „Ha Isten tényleg nem akarta volna, hogy maszturbáljunk, akkor a nemi szerveinket a lapockáink közé tette volna.” Gondolkodj el ezen…

Űrhajós maszturbálás

Másodszor, arra van a maszturbáció, hogy jól tudjuk csinálni, és ez garantálja az orgazmust anélkül, hogy időt és energiát kellene fordítanunk arra, hogy valaki más igényeire vagy örömeire figyelnénk.

Laboratóriumi vizsgálatokban a szex-kutatók olyan mutatókból, mint pl. a megnövekedett pulzusszám, a vérnyomás változása és az izomfeszültség mérése, megállapították, hogy sok férfi és nő számára az önstimulációból származó orgazmus intenzívebb, mint a közösüléssel kiváltott orgazmus.

Most joggal kérdezhetnéd, hogy ha ez így van, akkor hogy-hogy az emberek nem mondtak le a közösülésről? Nos, természetesen a szexuális kapcsolatokban sokkal többről van szó, mint a nemi szervek stimulálásáról és az okozott orgazmusról. A közösülés érzelmi és fizikai adok-kapok-ja valószínűleg még jó ideig népszerű marad.

Harmadszor, a maszturbáció lehetővé teszi számunkra, hogy gyakoroljuk és felfedezzük azt a sokféle zenét, amelyre nemi szervünk hangszerei képesek, így adott esetben (sokkal) jobban élvezhetjük a partnerrel történő szeretkezést.

Hogyan várhatnád el a partneredtől, hogy ismerje a legjobb módját annak, hogy felizgasson és a maximális élvezet érdekében kellő izgalomban tartson, ha saját magad nem tudod? Az önstimulációból származó visszajelzés nagyban növelheti a szeretkezési potenciált is.

Dildón lovaglós maszturbálás

De a szóló maszturbáció kiemelt előnye, amely a férfiak és nők számára egyaránt fontos; nem csak egészséges, hanem biztonságos is. Az önkielégítéssel fogsz csúnya betegségeket elkapni.

A férfiak és a nők számára a maszturbáció kapcsán a legfontosabb pedig az, hogy képesek maguknak orgazmust/örömet okozni, és ez egyben az igazi szexuális függetlenséget is jelenti számokra.

Van néhány további indok, amiért a nőknek maszturbálniuk kell(ene)!

A maszturbáció megtanítja őket arra, hogy elválasszák a szerelmet a szextől. Jobban meg tudják különböztetni a szexualitást a szerelemtől, mert rájönnek arra, hogy az orgazmus nem azt jelenti, hogy szerelmesek.

Egy egyedülálló nő számára, a maszturbációval elért orgazmus megakadályozhatja, hogy a frusztráltsága okán a falra másszon, vagy esetleg lefeküdjön az első férfival, akivel találkozik.

A nők számára pedig a maszturbáció lehet a legkézenfekvőbb szépségápolás, amelyet ráadásul ingyen megkaphatnak; Az orgazmus javítja a vérkeringést és ragyogóvá teszi a bőrt!

Date: szeptember 27, 2022

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük