Mi történik a női testtel orgazmus nélkül?

Elképesztő hatással van a szervezetre. Sok mellékhatás jelentkezhet, ha mellőzöd a gyönyört!

Az orgazmusnak rengeteg meglepő jótékony hatása van, például még a csontjaidat is erősíti, sőt, évekkel képes megfiatalítani is. De nemcsak a rendszeres csúcsra jutásnak, hanem az orgazmus hiányának is vannak hatásai a szervezetre.

Az orgazmushiány fajtái

Természetesen az, hogy valakinek egyszer-egyszer nincs orgazmusa szex közben, még nem jelent semmit, előfordul mindenkivel, orgazmushiány alatt a tartós kielégületlenséget értjük. Ha erről beszélünk, általában kétféle eset jöhet szóba. Az egyik, ha a nő nem képes az orgazmusra, melynek lehetnek fizikai, illetve lelki okai is, a másik, ha éppen nem tölt be fontos szerepet az életében a szex, és sem partnerrel, sem önkielégítés útján nincs meg a kielégülés. Az előbbi esetben orvos és pszichológus segíthet, az utóbbi pedig szinte mindenkivel előfordult már, hiszen nincs mindig fókuszban a szex. De mit okozhat, ha valaki huzamosabb ideig nem élvez el? (Kapcsolódó cikkünk: A női orgazmuskészség fejlesztése.)

Az orgazmushiány hatása

A szex során felszabaduló endorfinok segítenek a stresszlevezetésben, ha sokáig nem jut valaki a csúcsra, idegesebb lehet, és azt is észreveheti, hogy sokkal többet aggódik mindenen.

A szex ráadásul elősegíti a DHEA nevű hormon termelődését, ami erősíti az immunrendszert, így az orgazmus hiánya azt is okozhatja, hogy legyengül a szervezeted védekezőképessége, és könnyebben betegszik meg az ember.

Az orgazmus egyfajta antidepresszánsként is funkcionál, enélkül sokkal valószínűbben fordul elő lehangoltság, rosszkedv. És ez még mindig nem minden, mert van még egy rossz hírünk: a memória is romolhat, mivel a gyönyör felpörgeti a hippocampus működését, ami az agynak az emlékezőképességért felelős része. Ennek hiányában viszont a működése lassabb lesz.

Mindezeken kívül a hüvely is veszíthet a feszességéből, sőt, a libidó is csökkenhet, így az is megtörténhet, hogy annyira megszokja valaki a szex hiányát, hogy egy idő után nem is kívánja. Érdemes ez ellen tenni.

A cikk forrása: Femina.

Tőle:
Date: március 15, 2018

8 hozzászólás ehhez: “Mi történik a női testtel orgazmus nélkül?

  1. Teljesen egyetértek a fentiekkel. Én már egy szexmentes hét elteltével érzem a folyamatos frusztrációt, ingerlékenységet. Így vagy a párommal, vagy magammal, de rendszeresen kielégítem magam, mert ami jár, az jár! 🙂

  2. Nagyon szeretek masztizni, annyira jó! Nem tudok betelni vele. Imádom nagyon.

    1. Én imádok masztizni, kiverni a farkam, ezért is csinálom majdnem naponta, pl. most is.

  3. Tapasztalataim szerint a maszturbálás megvonása csak még őrültebbé és kétségbeesettebbé teszi az egyént.

    Én is csak napi többszörös maszturbálás után tudok annyi önbizalmat önteni magamba, hogy egyáltalán ki merjek lépni az utcára.

    Ezért is félek attól, hogy mi lesz 60 vagy 70 évesen, amikor már maszturbálni sem fogok tudni.

  4. Én is nagyon szeretek maszturbálni. Most is pont ezt csinálom ahogy olvasom mások hozzászólását 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük