Öt tévhit az orgazmusról

Összegyűjtöttük a legáltalánosabb közhiedelmeket az orgazmussal kapcsolatban: sokak szerint például az orgazmushiány frigiditást jelent, és hüvelyi úton elélvezni jobb, mint a csikló izgatásával. Pedig hülyeség.

Az orgazmushiány a frigiditás jele

A frigiditást a köztudat tévesen az orgazmushiánnyal azonosítja, pedig a frigiditás tünetei közt a szexuális étvágytalanságot, érzéketlenséget is megtaláljuk. Vagyis: minden frigid orgazmushiányos, de nem minden orgazmushiányos frigid. Az a nő, aki kívánja, igényli a szexet, élvezi is, de nem tud kielégülni, nem lehet frigid, csak orgazmushiányos.

A hüvelyi orgazmus felsőbbrendű, mint a csiklóorgazmus

Bizonyos pszichológiai és kulturális okok miatt korábban igyekeztek rámutatni, hogy van különbség a klitorális és a vaginális orgazmus között, pedig ez sem igaz. Az orgazmus élménye és érzése is ugyanolyan, és mindkét esetben ugyanazok a folyamatok zajlanak le.

Az tény, hogy a nők többsége a csikló izgatásával éri el az orgazmust, de ennek intenzitása megegyezik a hüvelyi úton elérttel, így teljesen felesleges a megkülönböztetés.

A férfiak orgazmusa mindig ejakulációval jár

A közhiedelem azt is törvényszerűnek tekinti, hogy a férfiak ejakulációja és orgazmusa nem létezik egymás nélkül, pedig ez is csak egy újabb tévhit. Ugyan nem túl gyakori, azért előfordul, hogy a magömlés nélkül jön az orgazmus, sőt, ennek fordítottja is: a férfi akár ejakulálhat is különösebb élvezet nélkül.

A férfiaknál nem lehetséges a többszörös orgazmus

Ejakuláció

Nemcsak nők kiváltsága a multiorgazmus, vagyis az egymást gyorsan követő orgazmusok elérésének képessége. Bár a férfiak közvetlenül ejakuláció után olyan állapotban vannak, hogy szinte lehetetlen őket felizgatni (ennek oka, hogy új ondómennyiséget kell biztosítani), akik képesek a magömlés nélküli orgazmusra, azok a többszörös orgazmusra is.

A technika sok gyakorlással elsajátítható (a tantra ad hozzá tippeket), de a végeredmény megosztja a férfiak véleményét: egyesek kirobbanó érzésről számolnak be, mások szerint az alternatív orgazmusfajták nem olyan kielégítőek.

A női orgazmusnak egyértelmű jelei vannak

Felmérések szerint a nők 64 százaléka színlelt már legalább egyszer orgazmust. Nem csoda hát, ha a férfiak nem bíznak a partnerükben, és keresik a bizonyítékokat az aktus ideje alatt. Sokan esküsznek a fizikai jelekre, mint a szapora légzés, összehúzódó hüvelyi izom, megfeszülő test, stb, de valljuk be, ezeket a tüneteket még egy kezdő szerető is tudja produkálni, ha színlelni akar. Az orgazmust ráadásul mindenki másképp és másmilyen intenzitással éli meg, nem mindenki kaparja le a tapétát a falról, ha elélvezett.

A cikk forrása: Velvet, illusztráció: Maszturbálás.

Tőle:
Dátum: április 10, 2013

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy − négy =