17 ok, amiért szükséged van egy vibrátorra

A szexuális segédeszközök használata nem új keletű dolog. Története egészen az ókori Görögországig nyúlik vissza.

Népszerűségük azonban az elmúlt évtizedekben láthatóan megnőtt. A kutatások támasztják alá, hogy a vibrátorok és más szexuális segédeszközök egyértelműen növelik a szexuális örömet, akár közösen, akár egyedül használjuk azokat.

A fizikai élmény fokozása pedig kétségtelenül növeli a szexuális elégedettséget.

Sokáig élt a köztudatban az a tévhit, hogy az orgazmus és az önkielégítés is a férfiak kiváltsága. Talán ennek köszönhető, hogy még manapság is szégyellni való dolog a női maszturbációról beszélni. Pedig nem csak lelki, hanem testi tüneteket is produkálhat a hosszútávú kielégítetlenség, például felborulhat a hormonháztartás, zavar keletkezhet a menstruációs ciklusban.

A szexuális segédeszközök használatának előnyei:

A szexuális játékok használatával új, izgalmas lehetőségek nyílnak. Akár  egyedül akár partnerrel közösen használod.

 • Megismered a saját tested, felfedezheted az erogén zónáidat.

  Vibrátoros maszturbálás
 • Megtapasztalhatod, hogy hol, milyen típusú és mekkora erősségű izgatás van rád pozitív hatással, anélkül, hogy bármiféle elvárással vagy nyomással kellene szembenézned a másik fél részéről.
 • Színesíti az együttléteket.
 • A vibrátort használó nőknek általában magasabb a szexuális vágya, ezért gyakoribbak a szexuális együttlétek is. A gyakori szexuális együttlétek pedig növelik az intimitást, ami pedig segít megerősíteni a párkapcsolatot.
 • Növeli a kötődést a partnereddel. A nagyobb szexuális elégedettség növeli az intimitást, ráadásul ha beszélgetsz róla a pároddal, akkor fejlődik a párkapcsolati kommunikációtok is.
 • A párkapcsolat elején még izgalmas a szex. Az évek során azonban gyakran monotonná válik. A rutint remekül meg tudja törni egy-egy új szexjáték kipróbálása.
 • A szexuális segédeszközök bevonása a  hálószobában olyan dolgokat hozhat felszínre, amelyet még soha nem tapasztaltatok.
 • Pozitívan hat az egészségre.
 • Segít a nők menstruációs fájdalmainak csökkentésében.
 • A PC izmok erősítése például gésa golyók használatával megakadályozhatja a kor előrehaladtával együtt járó vizeletcsepegést. Ráadásul olyan uralmat biztosít a hüvely felett, ami  szex közben a férfiak élvezetét is növeli.
 • Csökkenti a stresszt.
 • Javítja az alvás minőségét. Orgazmus közben oxitocin nevű hormon szabadul fel, ami az elégedettség és nyugalom érzését idézi elő. Ez a “szeretethormon” segíti elő a pihentető alvást.
 • Általánosságban elmondható, hogy azok a párok, akik szexuális játékszereket használnak, hosszútávon sokkal tovább tudják fenntartani a szenvedélyt és a vágyat a kapcsolatban.
 • Elvitathatatlan előnye ezeknek az eszközöknek, hogy az ellaposodó, unalmas kapcsolatokat fel tudják dobni. Izgalmasabbá tehetik a szexuális együttléteket.
 • A szexuális játékszerek használta nem csak azt jelenti, hogy új dolgot próbáltok ki, hanem használat közben sokkal több dolgot megtudsz a testedről. Nincs jobb módja, hogy megtanuld a tested jelzéseit.
 • Az orgazmus hiányban szenvedő nőknél a megfelelő segédeszköz használata, akár szeretkezés közben, elősegítheti az orgazmus könnyebb elérését. A női test megtanulja, hogy milyen elérni az orgazmust. A nők nem kapják ezt készen, mint a férfiak az első éjszakai magömléssel. Nekik ezt meg kell tanulni, és ebben segíthetnek bizonyos segédeszközök.
 • Ne felejtsük el azt sem, hogyan kezelték a 19. században a hisztériát. 🙂 

Férfi kontra vibrátor

Egy amerikai kutatás szerint azok a heteroszexuális férfiak, akiknek a párja szexuális játékszert használ, alacsonyabb szexuális elégedettségről számoltak be, mint azok, akiknek a párja soha nem használ szexjátékokat. Ezeknek a férfiaknak az volt a meggyőződésük, hogy a szexuális segédeszközök használata azt jelenti, hogy nem elég jó szeretők, hogy nem tudnak elég jól teljesíteni az ágyban.

Úgy gondolták, hogy a vibrátor az ő helyettesítésükre szolgál. Ez egy igen gyakori tévhit a férfiak körében.

 

Mit lehet tenni, ha szeretnénk kipróbálni egy szexjátékot, a párunknak azonban nem tetszik az ötlet?

A cikk forrása és folytatása: kerekkriszta.blog.hu

Tőle:
Dátum: június 2, 2018

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.