Klitorisz (csikló)

Remélhetőleg nem kell meggyőzni arról, hogy a csiklód létezését naponta értékeld, mégis mindig jó tanulni valami újat szexuális rendszered ékkövéről. Arról nem beszélve, hogy újonnan szerzett ismereteidet a pároddal is megoszthatod, mivel a legtöbb férfi többet tud arról, hogy mi van a motorháztető alatt, mint a bugyidban!

Bár a delphoi jósda homlokzatán olvasható bölcselet („Ismerd meg önmagad”) több ezer éves, igazabb, mint valaha, és különösen érvényes a szexualitásra. Az a tény, hogy sok nő elégedetlen a szexuális életével, széles körben ismert probléma – a szakértők azt tanítják a nőknek, hogy legyenek merészek, öltözködjenek szexisen, használjanak vibrátort stb. -, de arról már ritkábban esik szó, hogy mennyire fontos a nemi szervek anatómiájának ismerete.

A klitoriszt több száz éven keresztül alulértékelték, az ismerethiány pedig nagymértékben hozzájárul ahhoz az általános tévhithez, hogy a nők szexuális reakciói nem olyan erősek és kifizetődőek, mint a férfiaké. Ha megismered a csiklódat és annak működését, pozitív szexuális önképet szerezhetsz, magabiztosabbá válhatsz az ágyban, illetve megtanulhatod, hogyan lehet rendszeres orgazmust és intenzív szexuális élményeket átélni.

Rengeteg idegvégződés egy helyen

A női szexuális élvezet többnyire a G-ponthoz és a csiklóhoz társul, amely rendkívül összetett szerv. Míg a pénisz makkjában csupán 4000, a klitorisz hegyében kb. 8000 idegvégződés található. Érzékenysége egyénenként változó, egyesek számára a könnyű érintés izgató, míg mások sokkal erősebb és feszesebb csiklóingerlést igényelnek. Mivel a klitorisz rendkívül kifinomult testrész, ezért bánj vele óvatosan, és ugyanerre biztasd a párodat is. Kísérletezz(etek) a különféle mozdulatokkal, és ha túl érzékeny az örömgombod, inkább közvetve ingereld.

A csikló nagy része rejtve marad

Csikló
Klitorisz, csikló

Első pillantásra a csikló kicsinek tűnik, ez lehet az egyik oka annak, hogy a férfiak viszonylag későn fedezték fel a rejtett kéjzónát. Az első tudományos feljegyzéseket az ókori görögök készítették a klitoriszról, és azt hitték, hogy stimulálása által a nők is képesek egy bizonyos típusú sperma termelésére, ezért az aprócska dudor szerepét nélkülözhetetlennek tartották a szaporodásban.

Hihetetlen, de a tudósok nem igazán kutatták a klitoriszt egészen a 21. századig, ám napjainkra az új képalkotó technológiáknak köszönhetően sikerült tisztázni pontos anatómiáját. A csikló látható része a kis szeméremajkak felső találkozásánál, a hüvelybemenet előtt helyezkedik el, de izmok által alkotott szárai akár 10 cm-re is behúzódhatnak a testbe.

Tipp: 5 furcsa tény a csiklóról

A nőknek is van erekciójuk – és idővel egyre intenzívebb!

Gondoltad volna, hogy ez a bámulatos szerv vetekszik egy pénisz méretével? A benne lévő szövet szexuális izgalom hatására vérrel telítődik, megmerevedik – a hímvesszőhöz hasonlóan -, és mintegy kétszeresére duzzad. A klitorisz mérete a hormonális rendszer átalakulása miatt egész életen át változik, a serdülőkorban indul meg növekedése, és 1,8-szorosára nő a pubertáskor végére. A változókor után a csikló akár hétszer nagyobb is lehet, mint születéskori állapotában, ami talán megmagyarázza, hogy az idősebb nők miért élvezik jobban a szexet.

A nőknek tovább tart az átlagos, mint a férfiaknak a legjobb orgazmus

Közismert tény, hogy a nők 50-75%-ánál a csúcspont leggyakrabban csiklóingerlés útján következik be. A klitorális orgazmus során a hüvely falának ritmikus összehúzódásai a hüvelytől a méhig hatolnak, a köztük lévő idő pedig egyre hosszabb lesz a csúcspont vége felé közeledve. Ugyanakkor a kismedencei izomzat összehúzódása miatt a kielégülés időtartama sok nőnek hosszabbnak tűnhet, és egyesek többszörös csiklóorgazmust is átélhetnek egymás után.

A csikló természetes célja a hormonszint ingadozásának megakadályozása, és ha te magad vagy a partnered megnyomja a „RESET” gombot, nagy mennyiségű oxitocin szabadul fel, ami csökkenti a stresszt, és kiegyensúlyozottabbá tesz.

Ha nem használod a csiklód, elveszíted!

A csikló a szervezet más szöveteihez hasonlóan a véráramlásra támaszkodik, hogy egészséges maradhasson. Ezért is fontos érzékeny kéjzónád folyamatos mozgásban tartása, amelynek köszönhetően megtapasztalhatod a szexuálisan aktív életmód számos egészségügyi előnyét.

A rendszeresen végzett önkielégítés javíthatja a közérzetedet, segíthet megőrizni a hormonok egyensúlyát, enyhítheti az érzelmi stresszt, és megerősítheti az önmagaddal való kapcsolatot. Ha nem foglalkoztál eddig elkötelezetten a csiklóddal, itt az ideje! Aknázd ki szexuális rendszered teljes potenciálját, és mivel a klitorisz központi része a női szexualitásnak, élvezd ki maximálisan a benne rejlő örömforrásokat!

Mihez kezdj vele?

A női orgazmus két fő típusa a hüvelyi orgazmus – amely csak a közösülés alkalmával, vagy vibrátorok, műpéniszek használata mellett -, maszturbáció alkalmával következik be. A másik, pedig a csikló orgazmus.

A nők – szerencsés – hozzávetőlegesen 20-30%-a mindkét orgazmusfajta elérésére képes, sőt, ezen nők egy része nem is tudja megkülönböztetni, hogy csikló-, vagy hüvelyi ingerlés következtében következett-e be az orgazmusa. Természetesen a orgazmusok fajtái vizsgálva némi átfedésről is beszélhetünk, ez az oka annak, hogy nem jön ki a 100%. A legtöbb nőnek szüksége van a csikló izgatására szex közben, de sajnálatos módon sok férfi még csak azt sem tudja, hogy hol találja azt.

Mivel a csikló igen fontos szerepet játszik a női nemi izgalom és orgazmus kiváltásában, ha nem találod a csiklót, a partneredtől is kérhetsz, sőt mindenképpen kérj útbaigazítást! Ha azt mondom, hogy a nő csiklója megfelel a férfi hímvessző makkjának – talán nem is kell magyaráznom, mennyire fontos megtalálnod ezt a kicsi, de annál inkább érzékeny kis területet.

Tudtad? A klitorisz szó a görög „kleitoris” szóból származik, és kis dombot jelent, ám időközben kiderült, hogy korántsem olyan kicsi, mint ahogyan a neve sugallja.

Miután túl vagy már a minőségi, kellő szakértelemmel- és türelemmel véghezvitt előjátékon, finoman masszírozd kedvesed szeméremajkait ujjaiddal,  majd körkörös mozgással vedd kezelésbe a csikló, de mindig ügyelj arra, hogy bármivel is érsz ehhez a ponthoz, eleinte mindig gyengéden és jól síkosítottan tedd! Ehhez kiváló eszköz lehet a nyelved, vagy egy vibráló péniszgyűrű. Ha aktus közben a hímvessződön egy vibráló péniszgyűrűt viselsz, az minden egyes tolásnál a csiklóhoz fog érni és a vibrálás által keltett ingerület a partneredet a mennyekbe fogja repíteni. Ne kapkodd el a csikló izgatását, sok nő nem is szereti a közvetlen, mindent-bele típusú izgatást. Van, aki egyáltalán nem is szereti ha közvetlenül megérintik a csiklóját, ezért az a legegyszerűbb ha türelmesen, finoman kísérletezel, vagy egyszerűen megkérdezed a kiválasztott csikló tulajdonosát. Általában tudni fogod, ha többet akar – ilyenkor jobban széttárja lábait, felemeli a medencéjét és a kezedet vagy fejedet jobban magához nyomja.

Tudtad? A csikló az egyetlen olyan testrész, melynek nincs egyéb funkciója, mint az exkluzív szexuális élvezet.

Egy másik technika: húzogasd a csiklót két, jól benyálazott ujjad között. Ha már nagyon felizgult a szerelmed, a csiklója elbújik a megduzzadt szeméremajkak és a fityma mögé, de ettől még ott van, ne hanyagold el! Ne ijedj meg! A fitymának nevezik a csikló előbőrét is, nem kell rögtön egy hímtagra gondolnod.

A csikló- és a hüvelyi orgazmust is átélő nők a következőképpen írják le a kettő közötti különbséget:

A csikló-orgazmus inkább erőteljesebb, élesebb, viszont rövidebb ideig tartó, intenzívebb kielégülést okoz, míg a hüvelyi orgazmus, mélyebb, szétáradóbb, könnyebben ismételhető gyönyörrel jár.

A csikló izgatása, kombinálva egy kis G pont stimulációval biztosan megteszi a hatását, ezért hölgyeim, bátorítsák a partnereiket. És ti, tettre kész hímek, tudjátok, hogy mit kell tenni!

Csikló galéria

Mint láthatod, a női csikló megjelenése -hasonlóan a férfi péniszéhez-, igen változatos. Lehet kicsi, lehet nagy, lehet szem előtt, vagy elbújhat, de egy dolog szinte mindig közös bennük: Nagyon érzékenyek a fizikai ingerlésre! Bánj velük finoman egészen addig, amíg a partnered az ellenkezőjét nem kéri tőled.

Ez is érdekelhet:

Tőle:
Date: február 28, 2013

10 hozzászólás ehhez: “Klitorisz (csikló)

   1. örülök hogy más is így van vele, én még csak a kezemet használtam. szeretek közben arra gondolni hogy egy lány van velem.

  1. A csiklóm mellett a melleimet is szoktam izgatni, utána cserélek és ujjazom is magam, óriásiakat élvezek alig tudom kapkodni a levegőt!

  1. Remélem a pasid sem hanyagolja el…..
   Én biztos kényeztetném…..

   Puszi

   Z

 1. Imádom a csiklót nyalni és szopni, élvezésig kényeztetni…..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük