Az önkielégítés 4 áldásos hatása

Tabu, pedig neked sem tilos

Nincs miért szégyellned magad, ha olykor maszturbálsz. Tudd meg, milyen előnyöd származhat belőle!

Bár a férfiak közül többen felvállalják pironkodás nélkül a tényt, hogy rendszeresen önkielégítést végeznek, ezt a nőknek sem kellene szégyellniük. Szingliként, és időnként a párkapcsolat magányos vagy bevállalósabb közös pillanataiban sem tabu, ha saját magadat juttatod el a csúcsra. Az önkielégítésnek ráadásul számos áldásos hatása is van: tudd meg, melyek ezek!

Az önkielégítés remek feszültségoldó

Nem feltétlenül kell a pároddal közösen átélned ahhoz az orgazmust, hogy feszültségoldó hatását kiélvezhesd. Indítsd be a fantáziádat és a testedet egyszerre: ebben az esetben ráadásul kizárólag tőled függ, hogy mikor ragadod meg az alkalmat egy kis lazító gyönyörszerzésre, és amiatt sem kell aggódnod, hogy ezúttal eljutsz-e a csúcsra. Fedezd fel saját ujjaddal a csiklódat és környékét.

Mindehhez használhatsz egy kis síkosítót is, ha úgy érzed, segíteni kell az ösztönök játékának. Amennyiben pedig valami különlegesre vágynál, a fantáziadús kalandba szexuális segédeszközöket is bevonhatsz. Az önkielégítés során intim izmaid ritmusos mozgása nemcsak lelki, de fizikai értelemben is ellazítja a testedet, emellett pedig serkenti a véráramlást, akár egy kiadós séta.

Ami pedig az egészségednek jót tesz, miért lenne bűn? Persze ideális esetben nem baj, ha jobbára pároddal közösen hódolsz a nemi örömöknek, de néhány magányos kalandot sem kell szégyellned, még ha nem is beszélsz neki róla.

Az önkielégítés segítségével intimebb lesz a szex

Ha megtanulod, hogy mi okozza számodra a legnagyobb gyönyört, könnyebben meg tudod mutatni párodnak is a csúcsra vezető utat.

Amikor magadnak okozol orgazmust, pontosan azokat az érzékeny területeket fedezed fel, amelyeket partnerednek is behatóan kell ismernie ahhoz, hogy élvezd vele a szexet, nem kell tehát lemondanod a magányos gyönyörről csak azért, mert sokakban még ma is tabuként él. Ha később vele is megosztod, ami jólesett neked, a maszturbáció közös szexuális életetekre is jó hatással lehet, hiszen sokkal intimebbé válhat az együttlét, ha nem a nulláról kell felfedeznie erogén zónáidat.

Az önkielégítés segítségével könnyebben juthatsz szex közben is a csúcsra

A kutatások szerint minden negyedik nőnek nehézségeket okoz, hogy pusztán hüvelyi orgazmusa legyen. Egy kis önkielégítéssel azonban ezen is segíthetsz: ha az aktus közben a csiklódat simogatod, a hüvelyed is jóval intenzívebben fog reagálni az ingerekre.

Ha elég bevállalós vagy tehát, a szexben sem kell passzívnak lenned, és átveheted az irányító szerepet, már ami a csiklód kényeztetését illeti. Attól sem kell tartanod, hogy párod ellene lesz a látványnak, hiszen a női önkielégítés igen előkelő helyen szerepel a férfifantáziák rangsorában.

A maszturbáció így akár az orgazmusproblémáidra is megoldást jelenthet, azonban nem minden esetben. Gyakran ugyanis nem egyszerűen az inger hiánya, hanem valamilyen mélyebb lelki okok állnak az élvezet útjában, ilyenkor pedig csak a szakember nyújthat segítséget.

Az önkielégítés táplálja az életenergiát

A keleti tanok által nagy becsben tartott életenergiának a szexualitás is szerves részét képezi. Ezek szerint, ha a szexet kihagyod a mindennapokból, a tested hiányt szenved, ami lehet, hogy az életed más területén nyilvánul meg: fogékonyabb leszel bizonyos betegségekre, vagy rosszabbul megy majd a munka.

Az önkielégítés tehát közvetett módon hozzásegíthet ahhoz, hogy lényed magabiztosságot sugározzon, és ennek köszönhetően a férfiak is érezni fogják, hogy nem csak egyedül, de közösen is képes vagy élvezni a szexet.

A cikk forrása: Femina.

Tőle:
Dátum: március 14, 2018

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + 19 =