Maszturbáció – Mit takar ez a kifejezés?

Maszturbáció: A saját nemi szerveink érintése az örömérzet kiváltásának érdekében. Élvezet vagy bűn?

Ez minden bizonnyal egy olyan régen vitatott téma a társadalomban, amely tévhitekkel és ósdi mesékkel terhelt, mint pl. hogy a kezed összezsugorodik és leesik, vagy szőr nő a kézfejeden, esetleg kihullik a hajad. Ezekre a rémisztő intelmekre számos példát találhatunk az irodalomban.

Emlékezzünk csak a kisfiúra, akinek az édesanyja azt mondta, hogy ha maszturbál, megvakul, mire a kisfiú visszavágott: „Hát, jééééééé… Anya! Nem csinálhatnám addig, amíg nem kell szemüveget hordanom?”.

Fordított kezes maszturbálás

A maszturbálást a társadalom biztosan nem úgy állítja be, hogy biztonságban érezzük magunkat, vagy hogy szabadon élvezhessük. Már a neve is riasztó! „Maszturbáció”. Mondd el magadban 15x, és még mindig nem fog kellemesen hangozni. A maszturbáció egy „keményen” hangzó szó, nem igaz? Kicsit úgy hangzik, mint egy komoly betegség. A maszturbáció valójában a szó egy latin és egy görög tő-szóösszetételéből származik, ami szó szerint azt jelenti, hogy „beszennyezni magad a kezeddel”. Ez nem hangzik túl szórakoztatónak, ugye? A férfiak régen kitaláltak néhány „fiús” kifejezést az önkielégítésre, amelyek ironikusan elismerik a maszturbáció egyetemességét. Ezek közé tartoznak az olyan kifejezések, mint „kiverés”, „kézimunkázás”, „recskázás” vagy „polírozás”.

De a nők általában nem is ismerik el, hogy maszturbálnak, amit az is bizonyít, hogy nincsenek rá igazán jó kifejezéseik. Egy nő valószínűleg „maszturbációnak” nevezné, vagy legfeljebb azt mondaná, hogy „ujjazza magát”, esetleg „kézimunkázik”. És az igazság az, hogy a legtöbb nő még csak be sem vallja, hogy csinálja, nemhogy nyilvánosan megnevezze.

Date: szeptember 27, 2022

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük