Nedves álmok – Éjszakai magömlés

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars6 Stars7 Stars8 Stars9 Stars10 Stars (21 szavazat, átlag: 8,24 / 10)
Loading...

Nagyon nehéz a régen szégyenfoltnak is nevezett éjszakai magömlés témáját egyetlen megnevezés alá besorolni, de nagyjából erről van szó:

Mit jelent a nedves álom?

A “nedves álom”-nak nevezzük azt, amikor a nők, vagy a férfiak alvás közben orgazmust élnek át, utóbbiak ejakulálnak is.

Pollúció

Éjszakai merevedés

Nem tisztázott, hogy a férfiak ténylegesen többször tapasztalják-e ezt mint női társaik, vagy a nők egyszerűen csak kevésbé veszik észre? Mindenesetre ezt a nedves álom-jelenséget inkább kötik a férfiakhoz, mint a nőkhöz. A nedves álom a pubertás kor kezdetével bármikor bekövetkezhet és a kutatások szerint a férfiak mintegy 80 százaléka átesik az éjszakai magömlésen.

A nedves álom esetenként foltot hagy az ágyneműn, máskor viszont lehet, hogy az éjszakai alvás közben egy szinte észrevétlen nyögéssel véget is ér.

Rengeteg különböző elmélet született. Aki gyakran és rendszeresen él nemi életet, az kevésbé hajlamos az ilyen típusú éjszakai magömlésre. De akár egy szexbajnokkal is előfordulhat, hogy “nedveset álmodik”, ha közvetlen elalvás előtt közösült.

Sok esetben a maszturbálás is csökkenti az éjszakai magömlés gyakoriságát. Természetesen igen nehéz erre vonatkozóan pontos adatokkal szolgálni.

Volt már éjszakai magömlésed?

Eredmények

Loading ... Loading ...

Dr. Kinsey beszámolója alapján, mely egyébként nem mindig túl meggyőző: a serdülők és a fiatalemberek sokkal gyakrabban ébrednek “nedves álomból”, mint a felnőttek és az idősebb férfiak.

 

Számokban kifejezve, a 15 év körüli fiataloknak heti átlag 1-2 éjszakai magömlésük van. Viszont az 50 – 60 közöttiekkel mindössze két hetenként egyszer fordul elő. Mint már említettük ezek az adatok nem feltétlenül felelnek meg a valóságnak, ugyanis a kutatók elsősorban olyan fiatal fiúkat kérdeztek meg, akik nem szoktak maszturbálni, és olyan öregembereket, akiknek nem volt más szexuális kapcsolatuk.

De ismersz olyan fiatalt, aki soha nem maszturbál, illetve még nem volt semmilyen más szexuális kapcsolata?

Milyen gyakran maszturbálsz?

Eredmények

Loading ... Loading ...

Kapcsolódó bejegyzések

 • A megnehezült kielégülésA megnehezült kielégülés (0)
  Ha egy férfi képes a merevedésre, akkor rendszerint magömlésre is képes. Ám, ha ez nehezen, sokára vagy csak bizonyos feltételek esetén történik meg, akkor először is tisztázni kell az okokat.
 • FantáziálásFantáziálás (1)
  A maszturbálás közbeni fantáziálás teljesen normális, sőt, az orgazmus előidézésében igen nagy szerep jut ezeknek a gondolatoknak. Ha már itt tartunk, a vibráló péniszgyűrűd jelentősen feldobhatja a hétköznapi, megszokott kézimunkát. […]
 • A férfi nemi szerveiA férfi nemi szervei (3)
  A férfi nemi szerveinek feladata a hímivarsejtek (spermiumok vagy ondósejtek) előállítása és eljuttatása rendeltetési helyére, a nő nemi szervbe. A petesejtek a petefészkekben termelődnek, a spermiumok a herékben. Tekintsük át a férfi […]
 • Miért nem olyan a merevedésem, mint régen?Miért nem olyan a merevedésem, mint régen? (0)
  A férfiak sötét rémálma az erektilis diszfunkció, a potenciazavarnak nevezett tünet. Megdöbbentő, de a panaszosok között egyre több a fiatalkorú. A kutatók újabban azt feltételezik, hogy 2025-ig a teljes populációban akár 322 millió […]
 • Marok Marcsi dugása maszturbációs technikaMarok Marcsi dugása maszturbációs technika (4)
  Ezt a maszturbációs módszert azoknak a fiúknak ajánljuk, akik szeretnék egy igazi szeretkezéshez hasonlító mozzanatsorral elérni az annyira kívánt orgazmust. Ez a z önkielégítés-módszer persze jóval bonyolultabb mint pl. a teli marok […]
 • Fölfelé öklözős maszturbációs technikaFölfelé öklözős maszturbációs technika (2)
  Ez a maszturbációs módszer általában bőséges síkosítást igényel. Mialatt az egyik kezeddel a péniszed tövét markolod, egyenesen tartod, a másikkal szorítod, és felfelé húzod végig a pénisz törzsén, fel a makkodon […]

3 hozzászólás

 1. atosz ultras, ekkor:

  Én havonta egyszer masztizok és isteni érzés/látvány az a sok ondó, amely ilyenkor kilövell!

  Válasz
 2. Ferenc, ekkor:

  Minden nap legalább egyszer szeretkezem a párommal, vagy önkielégítek, mégis minden hajnalban órákig tartó erekcióra ébredek. Ez néha kissé kellemetlen, de inkább így, mint fordítva! 😀

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.