Maszturbálás, maszturbáció » Tudástár » Szeretkezés behatolás nélkül: petting

Szeretkezés behatolás nélkül: petting


(12 szavazat, átlag: 8,00 / 10)
Loading...

Néhány nyelvben nincs is szó arra a szexuális tevékenységre, amely két ember között a fizikai kontaktusra és mindkét fél szexuális izgatására irányul, de nem végződik közösüléssel. Például a magyar nyelvben is az angol „petting” kifejezést használják a szexológusok az ilyen típusú nemi érintkezés megnevezésére.

A petting olyan fizikai érintkezéseket foglal magába, mint a simogatás, csókolózás, kényeztetés stb., melyeknek célja, hogy szexuális örömet szerezzenek a szigorú értelemben vett nemi aktus nélkül. A petting során használhatjuk kezünket, szánkat, nyelvünket vagy bármely testrészünket, bár a kifejezés általában a nemi szervek célzott ingerlését takarja.

Szex, bahatolás nélkül.

Petting

A férfiak általában maszturbáció, petting vagy közösülés útján is képesek az orgazmus elérésére. Sok nőnek azonban gyakran nem elegendő inger a férfi nemi szervének mozgása a hüvelyben ahhoz, hogy kielégüljön, ezért gyakran további, klitorális ingerlésre van szüksége. Ez történhet ujjakkal, szájjal vagy bármilyen szexuális segédeszköz alkalmazásával. A petting tehát mindkét partner számára lehetővé teszi az orgazmus elérését, sőt, néhány nőnek ez a kielégülés legkedvezőbb vagy egyetlen formája.

A pár tagjai maguk döntenek arról, mikor érjen véget az előjáték, és hogy akarják-e folytatni mindaddig, amíg valamelyikük, esetleg mindketten elérik az orgazmust. Szükség van tehát egyfajta kontaktusra és kommunikációra a két fél között, hogy meggyőződhessenek róla, örömet szereznek egymásnak. Nagyon fontos, hogy ne csupán azt tudjuk kifejezni, mi az, ami kellemes nekünk, hanem azt is, amit nem szeretünk.

Az idősebb korosztály általában nagyobb jelentőséget tulajdonít a nemi aktusnak, pedig a közösülés csupán egy része a szeretkezésnek, melynek változatosnak kell lennie az előjáték és az örömszerzés módjainak tekintetében. Ha csupán az aktusra koncentrálunk, az sokszor beszűkíti a szex által kínált csodálatos lehetőségek sorát. Fontos hangsúlyoznunk, hogy a legtöbb nőnek szüksége van érzéki, pettingszerű élményekre a közösülés előtt.

A petting a 70-es években széles körben elterjedtté vált – a Masters-Johnson házaspár kutatásainak eredményeképpen – az olyan szexuális zavarok kezelésében, mint az anorgazmia, vaginizmus és frigiditás. Az utóbbi években még inkább előtérbe került az AIDS és más szexuális úton terjedő betegségek fenyegetései miatt.

Néhány jó tanács

Az orgazmus elsöprő erejű érzés, az együttlét megkoronázása. Néha azonban rögeszmévé válhat, és ilyenkor rengeteg szorongást szül. Rendkívüli módon megnehezítheti a szexuális öröm átélését, ha a szeretkezést aggodalmak kísérik, és ez megfoszthat a kielégüléstől.

A szorongás merevedési zavarokhoz vezethet, melyek sokszor lehetetlenné teszik a behatolást a hüvelybe. Ha valaki csupán az orgazmus elérésére koncentrál, a szex elveszítheti izgalmas és örömteli jellegét.

Sok esetben ezt a szorongást az orgazmus elérésével kapcsolatos aggodalmak szülik.

A férfiak sokszor érzik úgy, nem jó szeretők, ha nem tudják kielégíteni partnerüket.

Ez a gondolat gyakran arra ösztönzi őket, hogy az orgazmus összehangolására koncentráljanak, vagy elérése után nem sokkal újra megpróbálják kielégíteni partnerüket.

Az ilyen berögződések nagy része a szexualitással kapcsolatos tévhitekből ered, illetve az olyan pornófilmekből, melyek óriási szexuális étvágyú és teljesítőképességű férfiakat ábrázolnak, valamint a női sorozatos orgazmus jelentőségének túlhangsúlyozása miatt.

Fontos, hogy a szexuális együttlét alkalmával a partnerek tejesen átengedek magukat érzelmeiknek. Arra kell törekedniük, hogy a szeretkezés minden pillanatát kiélvezzék, és megpróbálják partnerük számára is élvezetessé tenni azt. Jó, ha orgazmusuk is van, de nem szabad engedniük, hogy az legyen együttlétük kizárólagos és létfontosságú célja.

Szeretkezés  pénisz behatolása nélkül.

Petting

Át kell fogalmazniuk célkitűzéseiket. A lényeg, hogy az egész folyamat, a szexuális aktus maga gyönyört nyújtson mindkét félnek, és nem csupán az a néhány tűnő pillanat, amíg az orgazmus tart. Más szavakkal nem szabad, hogy a szeretkezés csupán az orgazmus utáni hajsza legyen.

Kapcsolódó bejegyzések

  • A női orgazmuskészség fejlesztése A nő szexuális kielégülési készsége nem olyan magától értetődő, mint a férfié. Egyrészt a női orgazmus nem olyan látványos, illetve könnyen megfigyelhető, mint a férfi magömlése, másrészt nem jelenik meg magától a serdülőkorban mint a […]
  • Segédeszközök Korábban az extra izgalomra vágyó nők számára csak a szerény banán volt az egyetlen szexuális segédeszköz, azonban manapság szerencsére a modern nők számtalan hasznos vívmánya áll a szexre vágyók rendelkezésére. A kereslet és kínálat […]
  • A megnehezült kielégülés Ha egy férfi képes a merevedésre, akkor rendszerint magömlésre is képes. Ám, ha ez nehezen, sokára vagy csak bizonyos feltételek esetén történik meg, akkor először is tisztázni kell az okokat.
  • 10 buta tévhit a szexről A jó szexuális működéshez elengedhetetlen a szexuális műveltség. Ha te is szeretnéd szexualitásból megszerezni a mesterdiplomád, akkor minden maradék és hasztalan szexuális tévhitet ki kell dobálnod az agyadból! Kezd el és programozd […]
  • Női maszturbáció III. rész Tanuld meg az önörömöt! Azt hihetnénk, az önkielégítés könnyű és mindenki számára elérhető módja a testi örömöknek. Sokan tapasztalják azonban, hogy önmagunk megismerése nem is olyan egyszerű, főleg, ha vakvágányra tévedtünk. Tippek, […]
1 hozzászólás a(z) Szeretkezés behatolás nélkül: petting témához

  1. […] petting szó angol jelentése kedveskedést, becézgetést, simogatást jelent. Gyakorlati szemmel […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

FIGYELEM: Felnőtt tartalom!

Ez a weboldal olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.

 

Ha ön elmúlt 18 éves, az "Elmúltam 18 éves" gombra kattinthat és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

 

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra; ez a tartalom az ön számára nem lesz elérhető.