Önkielégítés

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars6 Stars7 Stars8 Stars9 Stars10 Stars (40 szavazat, átlag: 8,70 / 10)
Loading...

Az önkielégítés egyike azon szexuális tevékenységeknek, amelyet mindenki élvez, mégis nagyon keveset beszélnek róla.

A maszturbációról úgy tartják, hogy a második legjobb időtöltés a világon, közvetlenül az “igazi szex” után helyezkedik el és szinte bizonyosan kijelenthető róla, hogy saját kezünkkel véghezvitt szex a legelterjedtebb szexuális elfoglaltság a világon.

Az állatok és a gyerekek is maszturbálnak, gyakran sokkal korábban az első szexuális együttlétüknél. A kapcsolatban lévő emberek egyaránt maszturbálnak a szexualitás mellett, de párok is csinálják egymásnak, egymás előtt.

A maszturbációnak számos oka lehet: maszturbálunk a könnyebb elalvásért, önkielégítünk egy kis megnyugvásért, fejfájás, vagy menstruációs fájdalmak enyhítéséért, vagy éppen a legalapvetőbb célért: az örömszerzésért.

Szabad-e önkielégítést végezni?

Maszturbáló férfi

Maszturbáló férfi

Ha a neveltetés nem ilyen szellemben történik, és a felvilágosítás is elmarad, akkor a serdülő a problémáival magára marad. Szüleihez – és általában senkihez – sem fordulhat, mert erről nem lehet szót ejteni. Ez nagyon sok fiúnak és lánynak okoz problémát. A legtöbb kérdés az önkielégítéssel kapcsolatban merül fel. Szabad vagy nem szabad, káros vagy nem káros az egészségre, lesz-e belőle később baja vagy sem. Ha valaki nem csinálja, az jó, vagy nem jó, mi lesz, ha mindennap ezt teszi stb.

Az ebben a korban jelentkező szexuális vágy levezetése önkielégítéssel történik. Az önkielégítés (maszturbáció, onánia) a nemi szervek kézzel való ingerlését jelenti. Ezáltal jut a serdülő a szexuális gyönyör érzéséhez (orgazmus, kéjérzés), mellyel ez a feszültség levezethető. Ha egy tájékozatlan fiatalnál jelentkezik ez a vágy, és emellett felbukkan a gyermekkorból származó nemi szervekkel kapcsolatos tiltás, akkorra serdülőnek bűntudata lesz, azt hiszi, hogy helytelen dolgot csinál. Őrlődik, nem tudja mitévő legyen: e belső késztetésre vagy a tudatára hallgasson. A fiúk közül majdnem mindenki, a lányoknál is elég sokan csinálják. Ez az arány, illetve az önkielégítés ténye (hogy ez mennyire válik általánossá) a mindenkori (szűkebb és tágabb) társadalmi szocializáció eredménye.

Ez a fiúknál a bőr (fityma) makkon való mozgatását jelenti, míg a lányoknál a csikló izgatását. Ez semmi problémát nem okoz, az egészséget nem károsítja se akkor, se később. Túlzásba vinni nem lehet, hisz mindenki csak akkor csinálja, ha szükségét érzi. Ha naponta, akkor naponta, ha hetente, akkor hetente. Ha valaki nem teszi, mert nem kívánja, nem érzi szükségét, az sem kóros. Sokan vannak olyanok, akik sohasem vagy csak ritkán végezték, de nagyon harmonikus szexuális kapcsolatot tudtak kialakítani a későbbiek során.

Női önkielégítés

Maszturbáló nő

A serdülő fiúk egy részére jellemző, hogy az önkielégítést sietve, kapkodva végzik. Ennek oka egyrészt, hogy tartanak a rajtakapástól, másrészt, hogy az esetleges bűntudat miatt igyekeznek hamar befejezni azt. Ez nem jó, mert könnyen forrásává válhat egy gyakori szexuális problémának, a korai magömlésnek. Ennek lényege az, hogy a férfi túl gyorsan – közvetlenül a hüvelybe hatolás után, esetleg még előtte -„elélvez”, orgazmusa lesz, így lehetetlenné válik az örömszerzés, a partner kielégítése. Ez úgy előzhető meg, ha az önkielégítés nem fél perc alatt történik meg, hanem legalább 8-10 percig tart úgy, hogy késleltetjük az orgazmust. Ezt úgy lehet elérni, hogy az orgazmus elérése előtti pillanatban felfüggesztjük a maszturbálást, majd kis idő elteltével továbbfolytatjuk. Ezt a késleltetést többször meg lehet csinálni egy önkielégítés során.

A női orgazmust két úton lehet elérni. Egyik a hüvely, a másik a csikló izgatásán keresztül történik. Csiklón át sokkal könnyebb, mivel annak érzőideg ellátása sokkal jobb, mint a hüvelyé. Ha valaki az önkielégítés során (ami a csikló izgatásán át történik) rászokott erre, akkor később, a szeretkezés során sokkal nehezebben (vagy egyáltalán nem) fogja elérni a hüvelyi orgazmust. Ezért vannak, akik nem javasolják a nemi élet elkezdése előtt a lányoknak az önkielégítést. Ehhez azonban hozzá kell tenni, hogy ilyenkor nagy mértékben függ az orgazmuskészség kialakulása a partnertől. Mások szerint viszont azért jó, ha egy lány megtanulja az orgazmus elérését a maszturbáción keresztül, mert szeretkezéskor könnyebben elérhető lesz az, igaz nem a hüvelyi úton, hanem a csiklón keresztül („szexuális reagálókészség kialakítása”). Ugyanakkor meg kell említeni még egyszer,  hogy akik soha nem végeztek önkielégítést, azok is képesek örömteli nemi életet élni későbbi életük során!

Wikipedia az önkielégítésről

Az önkielégítés, idegen eredetű szóval maszturbálás vagy maszturbáció a nemi szervek kézzel vagy szexuális segédeszközökkel történő ingerlése, melynek során a férfi vagy nő közösülés nélkül jut el az orgazmusig.

Célja lehet a meglévő szexuális vágyak levezetése, amikor valaki nem tud vagy nem kíván másokkal szexuális kapcsolatot kialakítani, de öncélúan is előfordul. A házasságban vagy tartós párkapcsolatban élők együttlétének is része lehet maszturbáció (például ha a közösülést valami okból kerülni akarják); egyéni formája viszont (főleg, ha a partnertől eltérő ábrándokhoz kapcsolódik) csökkentheti az egymás iránti szexuális vágyat.

Miért egészséges a maszturbálás?

Kimutatták, hogy férfiaknál a rendszeres maszturbáció (pontosabban a szexuális aktus nélküli ejakuláció) segít megelőzni a prosztatarákot, mert kiüríti a felhalmozódó rákkeltő anyagokat: akik hetente ötnél többször ejakuláltak 20 és 50 éves koruk között (elsősorban a húszas éveikben), azoknál harmadával kisebb eséllyel alakult ki prosztatarák.

Kapcsolódó cikkek:

A női önkielégítés

Női orgazmus

Női orgazmus

A maszturbáció iránt sok nő vegyes érzelmekkel viseltetik. Abban az esetben ha te is így, vagy ehhez hasonlóan gondolkodsz, jó ha tudod: A világon semmi rossz nincs abban, ha te kiélvezed a saját tested nyújtotta örömöket!

Sőt, hiszed, vagy sem, a maszturbálás rendkívül egészséges is!

Miért egészséges a maszturbálás?

 1. Mert azok a nők, akik rendszeresen végeznek önkielégítést, sokkal több orgazmust élnek át (mindezt sokkal könnyebben)  szex közben, mint azok a nők, akik egyáltalán nem, vagy csak kimondottan ritkán maszturbálnak!
 2. Mert a maszturbálás segítségével a nők is könnyebben megértik: a beteljesedést nem csak a férfiak okozhatják!
 3. Mert az orgazmushoz vezető önkielégítés kitűnő torna a szív- és véredényeknek!
 4. Mert az önkielégítés endorfinokat szabadít fel, ezáltal csökkenti a stresszt is!
 5. Mert az orgazmus edzi a hüvelyi izmokat, mely minél izmosabb, annál annál jobban hozzájárul a szülés körül fellépő komplikációknak elkerüléséhez

Kapcsolódó cikkek:

A maszturbálás kifejezései: önkielégítés, önkielégíteni, maszturbáció, maszturbálás, maszturbálni, maszti, masztizik, önkielégítési szokások, onanizál, onanizálás, kiveri a gyíkot, egy sima egy fordított, fürge ujjak öt perce, ragázás, rejszolás, zsebhoki, eldobja a nyulat, hokizik, játszik magával, kirázza a farkát, kiveri a makkot, köpül, magához nyúl, pöcögtet, ráránt, rejszol, veri a farkát, zsebhokizik, zsiborázik.

Hogyan kell maszturbálni?!

Az  önkielégítés leírására számos további szót használnak: Az orvosiak mellett a választékosabb köznyelv régebben különbséget tett a nők és a férfiak önkielégítése között: ezek szerint a nők „maszturbálnak”, a férfiak „onanizálnak”.

Az argóban ismeretes önkielégítésre vonatkozó kifejezések:  a „magához nyúl”, „marok marcsához fordul”, „kirázza”, „kiveri”, „kiveri a makkot”, „rittyóz”, „rejszol”, „matyizik”, „emmához fordul”, „ráránt”, „megbassza magát”.

Ezek mind a férfiak önörömére irányuló tevékenységét írják le, a nőkére alig van sajátos kifejezés, a legelterjedtebb közöttük talán a „simogatja magát”.

Kapcsolódó bejegyzések

 • Orális és anális izgatásOrális és anális izgatás (1)
  Az orális és anális szex örömteli és jó lehet, de nagyon sok tabu és előítélet övezi őket. Némelyek nem szeretik az orális és anális szexet, míg sokan mások igen.
 • Kék here szindróma (Blue balls)Kék here szindróma (Blue balls) (0)
  Nemcsak legendaként él a kék here szindróma, nagyon is valós probléma, ami akkor következik be, ha a férfi nem tud elélvezni, és a gerjedelme nagyon magas.
 • Tévhitek az önkielégítésrőlTévhitek az önkielégítésről (2)
  Régen erkölcstelen cselekedetnek tartották (és a katolikus egyház ma is „a tisztasággal súlyosan ellenkező bűnök” közé sorolja), a kutatások alapján azt lehet mondani, hogy a szexualitás tanulásának egyik eleme a maszturbáció. […]
 • Hogyan kell maszturbálni?Hogyan kell maszturbálni? (31)
  A maszturbáció végezhető fekve, állva, ülve, fantáziálgatva vagy sem, pornográf anyagokat olvasva, vagy szexfilmet nézve, párnák, ujjaink, vagy vibrátor használatával… A módszerek variációi szinte kimeríthetetlenek, csak örömet […]
 • SegédeszközökSegédeszközök (0)
  Korábban az extra izgalomra vágyó nők számára csak a szerény banán volt az egyetlen szexuális segédeszköz, azonban manapság szerencsére a modern nők számtalan hasznos vívmánya áll a szexre vágyók rendelkezésére. A kereslet és kínálat […]
 • Így lehet tovább bírni, mint fél óraÍgy lehet tovább bírni, mint fél óra (1)
  Maszturbálás közben tudod gyakorolni, hogy tovább tartson az együttlét, úgy, hogy amikor érzed, közel a kielégülés, felfüggeszted az ingerlést fél percre.

6 hozzászólás

  • Maszturbáció, ekkor:

   Akkor most már azt is tudod, hogy a banánhéjat nem szabad nagyon felmelegíteni, mert “lesz nagy sikoltozás!” 😀

   Válasz
 1. Agyi, ekkor:

  Használtam már több segédeszközt maszturbáláshoz, de a Fleshlight-tól nincs jobb! Az egy nagyon jó eszköz, mely a legjobb élvezetet garantálja, csak ajánlani tudom! 😀

  Válasz
 2. Tóth József, ekkor:

  Szerintem az önkielégítés minden formája nagyon jó! Fantáziával fűszerezve, nagy seggű nők képeit nézegetve fantasztikus nagyot tudok élvezni…

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.