A legkisebb hímvessző

péniszméreteirőlA férfiak nagy többsége – tudományos felmérések szerint több, mint a fele – panaszkodik, hogy az átlagosnál kisebb a pénisze. A szaklapokban – amelyek egyébként nagyszerűek a szexuális tanácsok rovatában, és a “Forduljon Dr. Hogyishívjákhoz” hasábjain állandóan visszatérő téma a nyugtalan olvasók felvilágosítása. A válaszokban vigasztalásként természetesen azt a tényt hangsúlyozzák, hogy egyáltalán nem létezik “átlagos pénisz”. Manapság a szakértők igyekeznek helytállóbb érveket találni. Sőt, ismeretessé vált a legkisebb pénisz pontos mérete is.

A legaggályoskodóbbak egyszer s mindenkorra megnyugodhatnak: az orvosok több vizsgálati alanynál is olyan kis méretű hímtagot találtak, hogy a jelenséget “mikro-pénisz” elnevezéssel illették. A Dr. Kinsey által vezetett csoport kutatásaiban a legkisebb pénisz 2,5 centiméteres volt.

Orvosi folyóiratokban 1 centiméter hosszúságú, nemzőképes hímtagról is találhatunk leírásokat.

Figyelemre méltó, hogy néhány nő klitorisz mérete ezt jóval felülmúlja. Az is előfordulhat, hogy egyes péniszek még az 1 centimétert sem érik el, ennek születési rendellenesség (kongeniális hypoplasis) az oka. Ebben az esetben valójában nincs is pénisz, fallikus kinövés. Sőt, a makk közvetlenül az alhason található.

Egy másik sajátos esetről is beszélhetünk, amikor a vizsgálati alany pénisze 1 centiméternél rövidebb, ennyire növekedett meg, de normálisan működik. Érdekes, hogy a beteg heréi és a másodlagos nemi jelleg fejlettsége nem tér el a normálistól.

Hosszméretek és fajták

Azt mondják, hogy a fehér bőrű nők, különösen az európaiak élvezettel gondolnak arra, hogy a színes bőrű férfiak hatalmas hímtaggal rendelkeznek, illetve az ágyban verhetetlenek. Időnként ez bizonyára így is van. De mindenhol és minden fajtánál vannak kivételek. Azonban egészen más dolog többé-kevésbé ezekből a fantazmákból általánosítani, és ezt tényként kezelni. Viszont, ha megbízhatunk a hatvanas években MM. Jacobus és Chartham által vezetett kutatások eredményeiben, akkor az “átlagos” pénisz koncepciót nem hagyhatjuk figyelmen kívül.

Szexuális izgalom hatására a pénisz akár 100%-os növekedést is elérhet
Szexuális izgalom hatására a pénisz akár 100%-os növekedést is elérhet

Mindamellett ezt az elméletet fenntartásokkal kell fogadni, mivel ezek a statisztikák igen szűk mintavétellel (9-121 személy) dolgoznak. Mindenesetre a két kutató ezen információk alapján bizonyos következtetésekre jutott. Ha hitelesnek tartjuk dr. Jacobus számadatait, akkor igaznak bizonyul, hogy az araboknál az átlagos péniszméret 20 és 25 centiméter között mozog. A szudáni muzulmánoknál a szakértő egy 30 centiméteres hosszúságú falloszt fedezett fel, mely inkább egy szamár hímvesszejéhez hasonlított, mint egy emberéhez. Innen származik az a (bizonyára elhamarkodott, illetve kitalált) következtetés, hogy a szudáni feketék a világ legjobban “felszerelt” férfiúik…

Dr. Chartman a különböző péniszméretekről is publikált egy összehasonlító listát:

 • az angoloknál: 20,5 centiméter;
 • a németeknél: 21,5 centiméter
 • a feketéknél: 24 centiméter
 • a dánoknál: 20 centiméter
 • az amerikaiaknál: 19.5 centiméter
 • a svédeknél: 19,5 centiméter az átlagos péniszméret.

Viszont ezeket az adatokat továbbra is körültekintően kell kezelni, mert egy valós átlagértéket csupán nagyobb számú alany vizsgálata után állapíthatunk meg. Ezekre az eredményekre pedig még sokáig kell várnunk. Addig is ízetlen viccek, sikamlós élcelődések egyetemes őrülete szab törvényt. Példaként felhozhatjuk azt a híres anekdotát, mely nem sokkal az első világháború után keletkezett egy német egyetemi tanárról.

A szóban forgó tanár különös gondot fordított arra, hogy antropológia kurzusait időnként a tűrőképesség határát súroló, pikáns történetekkel fűszerezze. Egyik alkalommal a különböző népek péniszméreteiről tartott részletes előadást. A pedagógus azt állította, hogy a franciák és az angolok rendelkeznek a legnagyobb ütőkártyákkal.

Ebből gyártotta megcáfolhatatlan elméletét: mivel a kanadaiakat ez a két nép gyarmatosította, logikus, hogy a kanadai franciáknak óriási hímvesszőjük van. Néhány méltatlankodó diákleány elhagyta a termet. A tanár e szavakkal dorgálta meg őket: “nem kell úgy sietni, hölgyeim! A következő hajó csak holnapután indul Kanadába!”

A pénisz hosszúsága és szélessége

1. Egy Babuin, 2. egy európai ember, 3. Egy Babuin ember péniszének ábrázolása (balról jobbra
1. egy Babuin, 2. egy európai ember, 3. egy Babuin ember péniszének ábrázolása (balról jobbra)

Ha megbízhatunk a különböző forrásokban, kiderül, hogy a hinduknak van a legkisebb nemi szerve, csupán 10 centiméter körüli. A japánok is elég kis méretekkel rendelkeznek. Mivel a felkelő nap országából igen kevés információ érkezik, akarva, akaratlanul az európai prostituáltak beszámolóira kell hagyatkoznunk, akik jól ismerik a japánok egy bizonyos rétegét!

A gazdasági és kereskedelmi kirendeltségek révén megnyílt határok, tovább bővítették az örömlányok távol-keleti vendégeinek átlagos “fegyverzetéről” kialakult képét. Következésképpen a méreteket tekintve a japánok körülbelül ugyanazon a szinten helyezkednek el, mint a hindu férfiak.

A Chartham-féle lista különböző fajú és nemzetiségű egyedeknél a következő adatokat adja meg a legkisebb péniszre vonatkozóan: angolok, 7 centiméter; németek: 8,5-től 9 centiméterig; dánok, 12,5 centiméter.

De ahogyan már fentebb is említettük, ezek az átlagértékek nem pontosak, mivel túl kevés személyt vontak be a vizsgálatokba. Ilyen megbízhatatlan adatok alapján nem lehet érvényes következtetéseket levonni a faji és nemzeti sajátosságokat illetően.

Mekkora a merev péniszed?

Eredmények

Betöltés ... Betöltés ...

Mikro pénisz galéria

Tőle:
Dátum: szeptember 18, 2015

10 hozzászólás ehhez “A legkisebb hímvessző

 1. Szeretném kérdezni hogy negyvenkét éves leszek, de nem vagyok megelégedve a farok méretemmel, mely 6-8 centi és mi a teendő, mert nagyon szeretnék nagyobbat!

 2. Én 57 éves vagyok. Az enyém 11 centi. Több kudarcom volt vele a hölgyeknél. Valami műtéti megoldáson gondolkozom.

 3. Az én péniszem teljesen merev állapotban is csak kb. 9,5 cm. Nagyon örülnék ha olyan lánnyal megismerkedhetnék meg, aki egy ekkora hímvesszővel is elégedett lenne!

 4. Meg szeretném kérdezni, hogy amikor valakinek kicsi a férfiassága, akkor általában mitől van lelki baja?

 5. Az én farkam nyugalmi állapotban 19 cm, merev állapotban 28 cm, nekem ez a problémám, mert az ilyen nagy se jó. Kényelmetlen az alsónadrágban, ezért otthon állandóan meztelen vagyok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 8 =