Öt tévhit az orgazmusról

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars6 Stars7 Stars8 Stars9 Stars10 Stars (9 szavazat, átlag: 8,67 / 10)
Loading...

Összegyűjtöttük a legáltalánosabb közhiedelmeket az orgazmussal kapcsolatban: sokak szerint például az orgazmushiány frigiditást jelent, és hüvelyi úton elélvezni jobb, mint a csikló izgatásával. Pedig hülyeség.

Az orgazmushiány a frigiditás jele

A frigiditást a köztudat tévesen az orgazmushiánnyal azonosítja, pedig a frigiditás tünetei közt a szexuális étvágytalanságot, érzéketlenséget is megtaláljuk. Vagyis: minden frigid orgazmushiányos, de nem minden orgazmushiányos frigid. Az a nő, aki kívánja, igényli a szexet, élvezi is, de nem tud kielégülni, nem lehet frigid, csak orgazmushiányos.

A hüvelyi orgazmus felsőbbrendű, mint a csiklóorgazmus

Bizonyos pszichológiai és kulturális okok miatt korábban igyekeztek rámutatni, hogy van különbség a klitorális és a vaginális orgazmus között, pedig ez sem igaz. Az orgazmus élménye és érzése is ugyanolyan, és mindkét esetben ugyanazok a folyamatok zajlanak le.

Az tény, hogy a nők többsége a csikló izgatásával éri el az orgazmust, de ennek intenzitása megegyezik a hüvelyi úton elérttel, így teljesen felesleges a megkülönböztetés.

A férfiak orgazmusa mindig ejakulációval jár

A közhiedelem azt is törvényszerűnek tekinti, hogy a férfiak ejakulációja és orgazmusa nem létezik egymás nélkül, pedig ez is csak egy újabb tévhit. Ugyan nem túl gyakori, azért előfordul, hogy a magömlés nélkül jön az orgazmus, sőt, ennek fordítottja is: a férfi akár ejakulálhat is különösebb élvezet nélkül.

Ejakuláció

Ejakuláció

A férfiaknál nem lehetséges a többszörös orgazmus

Nemcsak nők kiváltsága a multiorgazmus, vagyis az egymást gyorsan követő orgazmusok elérésének képessége. Bár a férfiak közvetlenül ejakuláció után olyan állapotban vannak, hogy szinte lehetetlen őket felizgatni (ennek oka, hogy új ondómennyiséget kell biztosítani), akik képesek a magömlés nélküli orgazmusra, azok a többszörös orgazmusra is. A technika sok gyakorlással elsajátítható (a tantra ad hozzá tippeket), de a végeredmény megosztja a férfiak véleményét: egyesek kirobbanó érzésről számolnak be, mások szerint az alternatív orgazmusfajták nem olyan kielégítőek.

A női orgazmusnak egyértelmű jelei vannak

Felmérések szerint a nők 64 százaléka színlelt már legalább egyszer orgazmust. Nem csoda hát, ha a férfiak nem bíznak a partnerükben, és keresik a bizonyítékokat az aktus ideje alatt. Sokan esküsznek a fizikai jelekre, mint a szapora légzés, összehúzódó hüvelyi izom, megfeszülő test, stb, de valljuk be, ezeket a tüneteket még egy kezdő szerető is tudja produkálni, ha színlelni akar. Az orgazmust ráadásul mindenki másképp és másmilyen intenzitással éli meg, nem mindenki kaparja le a tapétát a falról, ha elélvezett.

A cikk forrása: Velvet, illusztráció: Maszturbálás.

Kapcsolódó bejegyzések

 • Nemi szervekNemi szervek (2)
  A nemi szervek határozzák meg az elsődleges nemi jelleget, azaz hogy valaki nőnemű (lány) vagy hímnemű (fiú). A nemi szerveknek a fajfenntartásban van szerepük. Funkciójuk, hogy ivarsejteket termeljenek - lányoknál a petesejtet, fiúknál a […]
 • Beavatás a leszboszi életbeBeavatás a leszboszi életbe (0)
  Jenna a puncimra szorította tenyerét, aztán óvatosan kihúzta kezét a bugyimból. A polgármester felesége csapkodott el mellettünk, bizonytalan tempóival felkorbácsolva a vizet. - Helló, édeseim! - integetett felénk sokgyűrűs […]
 • A női orgazmuskészség fejlesztéseA női orgazmuskészség fejlesztése (2)
  A nő szexuális kielégülési készsége nem olyan magától értetődő, mint a férfié. Egyrészt a női orgazmus nem olyan látványos, illetve könnyen megfigyelhető, mint a férfi magömlése, másrészt nem jelenik meg magától a serdülőkorban mint a […]
 • Orális és anális izgatásOrális és anális izgatás (1)
  Az orális és anális szex örömteli és jó lehet, de nagyon sok tabu és előítélet övezi őket. Némelyek nem szeretik az orális és anális szexet, míg sokan mások igen.
 • Farokméret méret vs. orgazmus?Farokméret méret vs. orgazmus? (6)
  A Journal of Sex Medicine lapban közzétett amerikai kutatás eredménye szerint a pénisz mérete a nők hüvelyi orgazmusát befolyásolja: a hosszabb, és/vagy vastagabb hímvesszővel szeretkező nők állítólag intenzívebb orgazmust élnek meg, mint […]
 • Női maszturbáció V. részNői maszturbáció V. rész (1)
  „Én igazán jó szerető vagyok, hiszen rengeteget gyakorlok egyedül." Egy átlagos nő késő éjszaka is azon dolgozik, hogy minél jobban kielégítse a férfitestet, miközben fogalma sincsen, hogyan bánjon a saját nemi szerveivel. Mikor […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.