Női maszturbáció III. rész

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars6 Stars7 Stars8 Stars9 Stars10 Stars (23 szavazat, átlag: 7,78 / 10)
Loading...

Tanuld meg az önörömöt!

Azt hihetnénk, az önkielégítés könnyű és mindenki számára elérhető módja a testi örömöknek. Sokan tapasztalják azonban, hogy önmagunk megismerése nem is olyan egyszerű, főleg, ha vakvágányra tévedtünk. Tippek, trükkök kezdő maszturbálóknak.

“Kétségbe vagyok esve. Két éve boldog párkapcsolatban élek, de az izgalomig és pláne az orgazmusig nem tudok eljutni az ágyban. Nem élvezem a szexet, így pedig nincs tűz ami kapcsolatunkat táplálná. Mindig arra készültem, hogy majd örömöt okozok partneremnek, ha eljön az ideje, de ilyen téren magamról sem tudok semmit. Nem tudom mi izgat fel, mi jó nekem, nem bizsergek, ha izgatni próbál, nem élvezem.”

Női magánörömszerzés

Női magánörömszerzés

Az olvasói levelek túlnyomó többsége az orgazmusképtelenségről, és az ebből fakadó frusztrációról, csalódottságról és mélységes kiábrándultságról szól. A probléma boncolgatása során a legtöbb esetben az derül ki, hogy a nők többsége nem elég hogy nem él át gyönyört az ágyban, de önkielégítéssel sem tudja kárpótolni magát. Erre legtöbbször az a magyarázat, hogy míg a fiúk esetében a maszturbálás teljesen normális és elfogadott, addig lányok többsége nem tudja elképzelni, hogy milyen lehet ez a testi játék. Az egészséges szexuális fejlődés egymásra épülő fázisaiból kimarad egy alapvető építőelem, az önkielégítés kipróbálása és elsajátítása. Esetükben a szexuális ösztönök legtöbbször a fantáziában és a meghitt barátnői beszélgetésekben elégülnek ki, mígnem egy szép napon, nemileg éretten ott találják magukat egy fiú karjaiban, ám a régóta várt csodás érzés helyett egy átlagon aluli – sok esetben fájdalmas – élménnyel lesznek gazdagabbak.

A kör pedig csak bővül, hiszen egyre több helyről kapjuk a földöntúli orgazmusról szóló híreket, és minden e körül a felülmúlhatatlan élmény körül forog – amiben történetünk főhőseinek még soha nem volt része. Nem csoda hát, hogy a felismerést önostorozás, kényszerű próbálkozások és idővel a teljes kiábrándultság követi. Az orgazmusképtelen nő elhiteti magával, hogy benne van a hiba – hiszen rajta kívül mindenki tudja és csinálja -, és egész lényét, életét meghatározza a bénultság és tehetetlenség érzése. Azzal azonban csak kevesen vannak tisztában, hogy ebbe a csapdába nem csak a pechesek esnek, hanem nők tucatja. Lehet szó gömbölyű mellű nyuszilányról, falusi rajztanárról vagy éppen a sarki közért pénztárosáról, a szomorú titkot mindenki maga őrzi. Egy azonban biztos, szinte belegondolni is fájdalmas, hányan is vannak a szexuálisan boldogtalan nők. A szám túlságosan magas, a panaszos olvasói levelek száma pedig egyre csak nő.

Első lépés

Mit tegyen hát az a nő, akinek egyszerűen nem működik a testi örömszerzés? Első és legfontosabb lépés, hogy irtsunk ki minden olyan gondolatot, hogy nem fog menni, nem vagyok rá képes, és igenis barátkozzunk meg azzal, hogy a szexuális öröm mindenkinek joga, és alapvetően mindenki képes rá. Száműzzünk fejünkből minden akadályként megjelenő tényezőt, és pótoljuk be az elmaradást vagyis sajátítsuk el az önkielégítés fortélyait. Bár elcsépelt a mondás, de aki nem tanulja meg saját teste működését, és képtelen örömet szerezni magának, az ne számítson örömteli és izgalmas szexuális pillanatokra. A saját test érintése, kényeztetése és kielégítése ugyanis a nő önmagával szembeni viszonyát tükrözi.

Van, aki kipróbálná a dolgot, de nem tudja mit kell tenni, hogyan kezdjen neki, és milyen szempontokat vegyen figyelembe, de van olyan is, aki egyszer kipróbálta, és úgy is maradt. Ők olyannyira egyféle ingerre kondicionálták magukat, hogy képtelenek másképp – például a partnerrel, más technikával, esetleg más pózban – eljutni a csúcsra. A test megtanulta a szexuális stimulálás egy fajtáját, és nem enged belőle. Orgazmus és a megszokott technika kéz a kézben járnak, a kielégülés pedig nem érhető el más úton. A test a kielégülés érdekében elvárja például, hogy kedvenc vibrátorunkat vessük be, és érthető, hogy egy idő után a kézzel való stimulálás nem váltják ki ugyanazt a hatást. Persze egyértelmű, hogy ahogy a szex, úgy az önkielégítés során is meglehetősen beszűkül a tudatunk, és a vágy hevében nem tarthatjuk észben, hogy a rászokás elkerülése végett mindig új és változatos technikákat alkalmazzunk, hiszen adott pillanatban senkit nem érdekelnek az ésszerű magyarázatok, tudományosan megalapozott kijelentések – egy a lényeg: élvezni kell. Józan pillanatokban azonban nem árt megszívlelni, hogy a kreatív és sokszínű önkielégítés kifejlesztésével megkímélhetjük magunkat azoktól a fixációktól, amik esetleg megakadályozhatják, hogy változatos szexuális életet éljünk.

A magányos, ám kéjes pillanatok alkalmával érdemes olykor megfeledkezni az orgazmus kérdéséről, és egyszerűen csak kalandozni a test különböző pontjain. A test feltérképezése, az erogén zónák megismerése, a különböző ingerek testre gyakorolt hatásait csakis úgy ismerhetjük meg, ha türelmesen – és a kielégülés kényszerű elvárása nélkül – időt szánunk a kényeztetésre. Nem kell egyből a lényegre térni, ismerjük meg inkább testünk egyéb pontjainak érzékenységét, főleg, mivel izgalom hiányában jóval nehezebb dolgunk lenne. A nyak, a fül, a csípő vonala, a boka vagy éppen a has simogatása, masszírozása mind vágykeltők lehetnek. Olajok, illatos krémek – folyékony csokoládé – és a tükör használata érzékszerveinket is bekapcsolja a játékba, és a testi kaland meghitt, meleg és mély érzést ébreszt bennük.

 

Kapcsolódó bejegyzések

 • Női maszturbáció I. részNői maszturbáció I. rész (21)
  Mert bizony a lányok is maszturbálnak! Nem kell félteni a szende kislányokat, minden elképzelhető tárgyat magukévá tesznek, minden elképzelhető helyen magukhoz nyúlnak, fantáziájuk és eszköztáruk nem ismer határokat. A maszturbáció […]
 • Szerezz örömet magadnak! (Lányoknak)Szerezz örömet magadnak! (Lányoknak) (3)
  Maszturbálni tehát jó, és ráadásul szükséges is. Az azonban nem mindegy, hogyan juttatod el magad a csúcsra. Ha ugyanis olyan eszközöket vetsz be az örömszerzés érdekében, amelyeket később nem tudsz adaptálni a szexuális együttlétek […]
 • Orális és anális izgatásOrális és anális izgatás (1)
  Az orális és anális szex örömteli és jó lehet, de nagyon sok tabu és előítélet övezi őket. Némelyek nem szeretik az orális és anális szexet, míg sokan mások igen.
 • Női maszturbáció IV. részNői maszturbáció IV. rész (1)
  A mély és nyugodt légzés, a megfelelő környezet biztosítása stresszes, negatív gondolatoktól terhelt hozzáállás esetén szinte elengedhetetlen az izgalomhoz. Ennek érdekében zárjuk magunkra az ajtót, kapcsoljuk ki a mobilt, húzzuk be a […]
 • A női orgazmuskészség fejlesztéseA női orgazmuskészség fejlesztése (2)
  A nő szexuális kielégülési készsége nem olyan magától értetődő, mint a férfié. Egyrészt a női orgazmus nem olyan látványos, illetve könnyen megfigyelhető, mint a férfi magömlése, másrészt nem jelenik meg magától a serdülőkorban mint a […]
 • Beavatás a leszboszi életbeBeavatás a leszboszi életbe (0)
  Jenna a puncimra szorította tenyerét, aztán óvatosan kihúzta kezét a bugyimból. A polgármester felesége csapkodott el mellettünk, bizonytalan tempóival felkorbácsolva a vizet. - Helló, édeseim! - integetett felénk sokgyűrűs […]