Az óvszerhasználat tudománya

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars6 Stars7 Stars8 Stars9 Stars10 Stars (9 szavazat, átlag: 10,00 / 10)
Loading...

Az óvszerekkel kapcsolatos jó hír, hogy a legtöbb férfi által panaszolt érzékenység-csökkenés megkönnyíti a magömlés-szabályozást, A rossz hír, hogy tényleg csökkentik a férfi péniszének érzékenységét. Néhány férfi óvszert húzva nehezebben képes megtartani az erekciót. Ha nálad is ez a helyzet, akkor az óvszer felhúzása közben se hagyjátok abba a hímvessző ingerlését. Az óvszer felhúzása előtt a hímvesszőre kent némi síkosító is fokozhatja az érzékenységet, anélkül, hogy emiatt lecsúszna a gumi. Az alábbiakban néhány jó tanács található az óvszerhasználathoz.

kondom

Gumi óvszer

1.    Anális, vagy vaginális közösülés előtt mindig húzzunk óvszert. Ha lehet, spermiciddel kezelt óvszert használjunk, ami tartalmaz nonoxynol-9 hatóanyagot is (utóbbi hatásos fertőtlenítő a különféle nemi úton terjedő betegségek, köztük a HÍV ellen. Ha használatára vörheny alakul ki a hüvelybemenetnél illetve a hímvesszőn a nonoxynol-9 miatt, használjunk más anyaggal kezelt óvszert, de germicid nélküli óvszer használata esetén még óvatosabban járjunk el.

2.    Orális szex előtt is húzzunk óvszert. Ehhez partnerünk bizonyára előnyben részesíti a „száraz” kondomot, amely nincs az orvosság ízű nonoxynol-9-el nedvesítve.

3.    Hagyjunk 1-2 cm helyet a normál végű óvszerek végén. A végén spermatárolóval ellátott kondomoknál ez nem szükséges. Vigyázzunk, hogy az óvszer teljesen befedje a hímvesszőt, és simítsuk el, hogy kiszorítsuk az esetleges légbuborékokat alóla. Ha hímvesszőnk nincs körülmetélve, az óvszer felvétele előtt húzzuk hátra a bőrt a makkról. Ha az óvszer elkezdene lecsúszni, ujjainkkal a helyén tarthatjuk.

Óvszer a merev péniszen

Óvszer a merev péniszen

Óvszer a merev hímvesszőn ejakuláció után

Óvszer a merev hímvesszőn ejakuláció után

4.    Bőségesen nedvesítsük be az óvszer külső felületét. (Az elégtelen síkosítás az óvszerek szakadásának egyik fő oka.) Kizárólag vizes alapú síkosítót használjunk. Az olajos síkosítók, így a vazelin károsíthatják a latex óvszereket, kesztyűket és pesszáriumokat.

5.    Közösülés után még merev állapotban húzzuk ki a hímvesszőt a hüvelyből, az óvszert fogjuk meg a tövénél, nehogy lecsússzon. Dobjuk ki az óvszert, és – különösen magömlés után – mossuk meg a hímvesszőt, vagy húzzunk fel egy új óvszert, mielőtt folytatjuk az ölelkezést, simogatást.

6.    Egy hímvesszőről a gumi óvszer általában azért csúszik le vagy szakad el, mert nem megfelelően helyezték fel, az aktus „túl” energikus volt, vagy mert az óvszert nem fogták meg visszahúzódáskor. Ha az óvszer elszakad, vagy lecsúszik, de magömlés nem történt, vagy a kondom a tövéhez közel szakadt el, valószínűleg alaptalan az aggodalom.

Vegyük le a sérült óvszert, és húzzunk fel egy épet. Magömlés esetén viszont a biztonságos szex szakértői azt ajánlják, hogy a nő vizeljen, és spermicid habbal vagy zselével kenje be a hüvelyét, ami segít elpusztítani az ondósejteket, vírusokat és baktériumokat. A spermicidet legalább egy órán át a hüvelyben kell tartani. Ha ezek után még mindig aggódsz egy esetleges terhesség miatt, ajánlható még az úgynevezett „esemény utáni” tabletta.

Buli után hazaviszel valakit. Használsz óvszert?

Eredmények

Loading ... Loading ...

Kapcsolódó bejegyzések

 • Nemi szervekNemi szervek (2)
  A nemi szervek határozzák meg az elsődleges nemi jelleget, azaz hogy valaki nőnemű (lány) vagy hímnemű (fiú). A nemi szerveknek a fajfenntartásban van szerepük. Funkciójuk, hogy ivarsejteket termeljenek - lányoknál a petesejtet, fiúknál a […]
 • Még biztonságosabb szexMég biztonságosabb szex (0)
  A magömlés visszatartásával a férfi kevesebb testfolyadékot (s vele kevesebb baktériumot és vírust) ad át a nőnek. Emiatt ő maga is kevesebb folyadékot (ugyanúgy kevesebb baktériumot és vírust) szív fel a nőből.
 • Orális és anális izgatásOrális és anális izgatás (1)
  Az orális és anális szex örömteli és jó lehet, de nagyon sok tabu és előítélet övezi őket. Némelyek nem szeretik az orális és anális szexet, míg sokan mások igen.
 • Biztonságos szexBiztonságos szex (0)
  Aligha könnyű a szexszel lehetséges nagyobb gyönyörre, meghittségre és a szellemi gyarapodásra összpontosítani, amikor a saját és partnerünk fizikai egészsége miatt aggódunk. Emiatt érdemes szót ejtenünk a biztonságos szex lehetőségeiről, […]
 • SegédeszközökSegédeszközök (0)
  Korábban az extra izgalomra vágyó nők számára csak a szerény banán volt az egyetlen szexuális segédeszköz, azonban manapság szerencsére a modern nők számtalan hasznos vívmánya áll a szexre vágyók rendelkezésére. A kereslet és kínálat […]
 • 10 tipp a biztonságosabb szexért10 tipp a biztonságosabb szexért (0)
  Ha úgy érzed, mindenképp szükséged van némi szexuális feszültségoldásra, de nem ismered partneredet eléggé, ne vesd él a kielégülés közösülésen kívül létező egyéb módjait. Úgy is elélvezhetsz, hogy később nem fogod megbánni, amit […]

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.